Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Grau diu que Barberá “alguna cosa sí que sabia” del pretés finançament il·legal: “Que cadascú carregue el seu mort”

L'exvicealcalde de València, Alfonso Grau, junt a Rita Barberá

Toni Cuquerella

València —

“Això de no sé res de res, de res, de res... home... vejam... no, alguna cosa sí, eh? Alguna cosa sí...”. D’aquesta manera, en unes declaracions a TVE, cobria l’exalcaldessa de València Rita Barberá de més sospites de finançament il·legal del PP Alfonso Grau, que va passar per ser un dels seus regidors de més confiança en l’Ajuntament durant 20 anys i que va arribar a ser vicealcalde, fins que va haver de dimitir per haver-lo imputat en el cas Nóos. Aquest dijous, en Onda Cero, Grau ha revelat que no ha sentit “el suport” del PP i de Barberá, amb qui no parla “des del març”.

Rita Barberá ha vist com durant els últims dies anava quedant-se amb menys suports, fins al punt que va haver d’eixir a defensar la seua innocència, pressionada pel seu propi partit, que deixa de tractar-la amb els privilegis d’una líder històrica. Barberá és la màxima dirigent popular assenyalada que encara no hi està imputada (és aforada com a senadora), mentre que el jutge aquest dimecres mantenia la imputació de 15 edils del PP i 20 dels seus assessors.

Alfonso Grau aquests dies ha marcat distàncies amb Rita Barberá i el PP. Des que va ser imputat en el cas Nóos i va dimitir dels seus càrrecs, l’exregidor afirma que no va voler saber res del partit. Per això assenyala que a causa d’aquest distanciament no va donar al partit els 1.000 euros que s’investiguen a la resta dels seus excompanys, com a procediment del finançament irregular, ja que aquests diners s’haurien reembossat en negre als donants. Segons Grau, després de dimitir, va afirmar “jo fins ací. Ni un minut més, ja no compteu amb mi per a res, perquè no vull tenir més problemes ni més embolics”, per la qual cosa ara afirma “ací, que cadascú carregue el seu mort”.

En Onda Cero, Grau s’ha mostrat “preocupat i perplex” per la situació que viu a hores d’ara el PP valencià, i es ratificava en la seua ignorància del cas pel fet de no estar ja dins de l’Ajuntament. L’exvicealcalde va negar que cap moment haja participat del finançament il·legal del PP, ni haver manegat cap contracte, com assegurava l’exregidor del PP, Vicente Jurado, igual que assegurava que no té coneixement que ningú ho fera. En la mateixa entrevista també s’ha desmarcat de les declaracions de la seua excol·laboradora, Arantxa Martí, que també va assegurar que es donava aquest blanqueig de diners, però al mateix temps assegurava que Martí és “com cal i honorable”.

L’exvicealcalde de València és un dels 18 processats en el cas Nóos, cas de què es van lliurar tant Rita Barberá com Francisco Camps, imputació per la qual s’ha mostrat “dolgut” per falta de suport dels seus excompanys i de la mateixa exalcaldessa. A més, la seua dona, María José Alcón, és una de les imputades dins del cas Imelsa, afer que encara ha aconseguit esquivar l’exalcaldessa valenciana. Aquest matrimoni, beneït en el seu moment per la mateixa Rita Barberá, podria estar començant a passar comptes amb l’exalcaldessa, ja que a les declaracions de Grau es podrien unir les que hauria fet Alcón davant del jutge, l’única detinguda que va declarar en l’Operació Taula (juntament amb un altre empresari) enfront de la resta dels 22 detinguts, que s’hi van negar.

Etiquetas
stats