Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Acord a Alstom Wind, que mantindrà a Barcelona la seu mundial del grup

La plantilla de Alstom Wind s'ha mobilitzat diversos cops contra la reestructuració

Tomeu Ferrer

Barcelona —

La multinacional Alstom Wind mantindrà a Barcelona la seva seu central mundial i el centre tecnològic d'excel·lència, segons es desprèn de l'acord sobre l'Expedient de Relugació d'Ocupació ratificat per la plantilla i la direcció de la firma eòlica. El document pactat sobre l'ERO serveix per evitar la marxa de l'empresa, però no evita que s'acomiadin 290 treballadors a tot l'Estat. Els sindicats, tanmateix, ho consideren un desenllaç positiu, després que s'hagi reduït el nombre de baixes -que havien de ser 373 en un principi- en part gràcies les mobilitzacions dels treballadors. A més, els representants de la plantilla asseguren que els acomiadaments s'executaran a partir de mesures no traumàtiques, com prejubilacions o recol·locacions en altres centres de treball.

Pel que fa a la planta de Barcelona, que és la seu mundial i havia estat el nucli inicial de la cooperativa catalana Ecotècnia, les baixes han passat de les inicials 93 a 43, segons CCOO.

L'ERO ha fixat els mecanismes econòmics que regiran la reestructuració. Per als acomiadats, l'acord fixa indemnitzacions de 40 dies per any treballat, amb un màxim de 12 anualitats. A més es pagarien 10.000 euros lineals més per a les persones que s'acullin a baixes voluntàries. Es preveuen també prejubilacions a partir dels 56 anys i fins als 63 anys i el compromís de l'empresa de complementar la prestació d'atur d'aquests treballadors fins al 80% del salari. A més, en l'apartat de recol·locacions, part dels treballadors de les plantes de Galícia i Zamora, que es tanquen, podrien integrar-se a la de Buñuel.

Pel que fa als parcs eòlics de la multinacional, les indemnitzacions són de 20 dies per any treballat, i es garanteix que la plantilla de manteniment mantindrà la feina per la via de la incorporació immediata a l'empresa subcontractada que els substitueixi.

Un cop tancat l'acord, el comitè d'empresa i la direcció d'Alstom Wind Barcelona s'han reunit amb una comissió de la Generalitat per estudiar plans de futur de la companyia a Catalunya. Els representants dels treballadors han destacat la falta de plans d'inversions i una aposta clara del Govern per aquest tipus d'indústria, cosa que malgrat el que s'ha firmat manté la incertesa sobre el futur d'Alstom Wind a Barcelona.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats