Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Les assemblees de treballadors d'HP desconvoquen la vaga indefinida

Manifestació dels treballadors d'HP aquest dijous a Barcelona, davant els edificis de Caixa Bank. /ENRIC CATALÀ

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Els treballadors de l'empresa Hewlett Packard (HP), que des de dilluns mantenien vaga indefinida per aturar la reestructuració que volia fer la firma, han decidit aturar la mesura de força, segons han pogut saber catalunyaplural.cat de fonts del comitè d'empresa.

La decisió de desconvocar la vaga arriba hores després que l'empresa decidís retirar la proposta de reducció del 10% del salari dels treballadors. Tanmateix, l'empresa no ha renunciat a la resta de les mesures de reordenació, segons la nota nota que ha enviat als empleats a través del correu electrònic corporatiu. Les intencions d'HP són, entre altres, canviar la distribució de la jornada laboral anual, que passarà a ser de 1.780 hores, o aconseguir més flexibilitat per tal que es puguin atendre les necessitats de les empreses a les quals el grup dóna servei.

Les assemblees han donat llum verda a la retirada de la vaga indefinida, però això no suposa que els representants sindicals acceptin la resta de la reestructuració de la societat ni que admetin l'aplicació de l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, que permet una modificació substancial i unilateral de les condicions de treball -en altres paraules, retallades de salaris i augments de jornada facilitats per la reforma laboral. En aquest sentit, els treballadors preparen la demanda judicial perquè es retiri la reestructuració basada en el citat article 41.

Fonts consultades han indicat que si s'ha canviat la posició a les assemblees ha estat perquè, contràriament al que havia passat sempre, els caps i comandaments intermedis han jugat fort per capgirar el procés participant en les reunions de treballadors que havien de ratificar la vaga o donar un vot de confiança a la negociació.

El comitè d'empresa i els sindicats més combatius no llencen la tovallola i faran assemblees dilluns a primera hora a les portes dels centres de treball de la multinacional per explicar les seves posicions.

La vaga dels treballadors d'HP va començar dilluns passat. L'elevat seguiment per part dels treballadors va fer que moltes de les empeses que tenen subcontractats els seus serveis informàtics a la multinacional americana mostressin nerviosisme davant la possibilitat de veure's afectades. Caixa Bank, Gas Natural, Santander o Renfe han mostrat el seu malestar davant la situació creada i, sense fer-ho públic, han recordat que l'incompliment dels contractes podria suposar demanar danys i perjudicis o fins i tot trencar els contractes amb HP.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats