Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Iceta descarta que la reunió amb Domènech pugui desencallar la negociació a tres

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta

elDiario.es Catalunya

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha qualificat aquest divendres de “productiva” la reunió d'aquest dijous amb el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, tot i la “discrepància” sobre el referèndum, i ha descartat que aquesta trobada pugui servir per “desencallar” les negociacions a tres a Madrid.

En el marc de les converses per desbloquejar la formació de Govern a Espanya, Iceta i Domènech, al costat dels seus respectius equips, es van reunir aquest dijous a Barcelona en una trobada discreta de dues hores de durada.

Sobre aquesta qüestió ha estat preguntat Iceta abans d'assistir al 15è Congrés Nacional de la UGT de Catalunya, que s'està celebrant al Centre Cultural Terrassa des de dimecres i que avui finalitza amb la presentació del nou secretari general del sindicat, Camil Ros.

“Va ser una reunió llarga i productiva. Compartim posicions d'uns i altres i constatem que hi ha terrenys en els quals podem posar-nos d'acord, perquè efectivament la reforma constitucional és la palanca del canvi de les estructures de l'Estat. I constatem que hi ha algunes diferències, entre elles el plantejament d'En Comú d'un referèndum a Catalunya”, ha relatat.

El dirigent socialista ha recalcat que aquest referèndum a Catalunya és “el punt que separa” les dues parts, però ha recordat que “si el que es busca és un acord, cal buscar els punts en comú i vorejar les discrepàncies”.

Preguntat sobre si confia que aquestes converses entre el PSC i En Comú Podem puguin servir per desencallar les negociacions per formar Govern, Iceta ha estat contundent: “No”.

“Hem dit que la negociació és a tres. Per tant, el que puguem treballar aquí a Catalunya pot ser una aportació positiva, però no substitueix la negociació a tres a Madrid ni la fragmenta”, ha deixat clar.

Així mateix, ha afirmat que “la relació entre el PSC i En Comú Podem no es limita, ni de bon tros, al procés d'investidura (...): nosaltres volem estrènyer els llaços, conèixer-nos bé, col·laborar en el que puguem i discrepar respectuosament en els punts que ens separen”, ha afirmat Iceta.

Etiquetas
stats