Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

El Teatre Arniches acull l’estrena absoluta de la nova obra de Cienfuegos Danza

L'obra s'estrena aquest divendres, en el Teatre Arniches.

elDiariocv

València —

0

‘aISLA2’ és la nova proposta del director escènic, coreògraf i director artístic Yoshua Cienfuegos, el qual signa la coreografia, la direcció, els textos i el vestuari. Apunta que “després de ‘Requiem’ necessitava explorar altres formats i altres camins”. Així naix aquesta peça en què el pentagrama es converteix en el suport de la metodologia i que s’estrena aquest divendres 22 de gener al Teatre Arniches d’Alacant.

Un espectacle que parla de “la necessitat de generar noves estratègies des d’un acte violent i aborronador, en el qual la rebel·lia i la necessitat de seguir endavant són elements tractors”. “És un treball nascut de llocs amb agitació interna capaços de mobilitzar-nos”, explica Yoshua Cienfuegos.

En aquesta ocasió, Cienfuegos Danza aposta per la combinació de la dansa contemporània, l’espanyol flamenc i la música en directe, en una proposta en què dialoguen diverses disciplines en la qual, a més, intervé la paraula amb textos del mateix creador.

La situació actual ha sigut determinant en la investigació sobre noves metodologies virtuals per a la creació artística. “Hem transformat una plataforma de joc en una eina de treball que ens ha permés dur a terme un 95 % de la creació sobre suport telemàtic. L’equip ha treballat sota la meua direcció des de diversos punts del país” explica el director, qui destaca la solvència i la qualitat dels seus intèrprets: Maynor Chaves, Laura García Carrasco, Ariadna Llussa, Carmen Coy, Jesús Perona Ruiz i el treball de composició i interpretació musical de Giuliano Parisi, Vadzim Yukhnevich, davall de les llums de Germán Gundín.

El resultat és aquesta “peça esglaiadora”, que projecta un plantejament ideològic i estètic, una construcció identificativa d’un recorregut de més de vint anys sobre les taules.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats