Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

L'Agència Valenciana Antifrau dedicarà la meitat de la seua plantilla a detectar i investigar la corrupció

Joan Llinares.

Adolf Beltran

La meitat de la plantilla de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana estarà dedicada a detectar i perseguir la corrupció. Tal com va anunciar el seu director, Joan Llinares, a eldiario.es en una entrevista, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica aquest dilluns la convocatòria per a cobrir provisionalment 21 dels 33 llocs de l'organigrama de l'Agència. D'aquesta forma, l'organisme arrancarà, incloent al director, amb 22 persones de les 34 que preveu la seua estructura completa.

Fins a 17 dels 34 integrants de l'Agència Valenciana Antifrau formaran part de la direcció d'anàlisi i investigació, que es dedicarà a detectar i perseguir la corrupció. Per aquest motiu també pràcticament la meitat, 10 de 21, dels llocs que s'ofereixen ara provisionalment en la convocatòria es refereixen a aqueixa àrea de treball.

Es tracta dels llocs de major responsabilitat de l'àrea, ja que es cobriran en aquesta fase la direcció d'anàlisi i investigació, les seues quatre prefectures de servei, les cinc prefectures d'unitat i una prefectura de negociat, deixant per a més endavant quatre places de tècnic i una d'auxiliar administratiu.

Les altres direccions, de menor pes en termes de personal, són la de prevenció i formació, que tindrà quatre integrants i de la qual es convoquen ara dues places, i la d'afers jurídics, amb cinc membres de plantilla, dels quals se'n preveu cobrir provisionalment dues.

La resta del personal correspon al gabinet de direcció, relacions institucionals i participació, del quual es proveiran la prefectura de gabinet i la secretaria de direcció, i l'àrea d'administració, recursos humans i gestió econòmica, que comptarà amb cinc places, de les quals se n'ofereixen quatre.

Com reflecteix la resolució, aquestes places s'ofereixen “a tots aquells funcionaris o funcionàries de carrera de les diferents administracions públiques que, reunint els requisits per a exercir-los, estiguen interessats a cobrir-les en comissió de serveis o, si escau, adscripció provisional”. Llinares ha fixat el 18 de setembre com a termini perquè presenten les seues sol·licituds els aspirants a formar part de l'Agència Valenciana Antifrau.

L'organisme, creat per les Corts Valencianes, té autonomia de funcionament i capacitat per a perseguir el frau, incloent la possibilitat d'aplicar sancions econòmiques als que obstaculitzen els controls, en totes les administracions valencianes, les empreses públiques i les concessions.

Etiquetas
stats