Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Castelló aprova una inversió de 4,6 milions per a executar 15 projectes en el segon semestre del 2016

L’emblemàtic quiosc de plaça de la Pau tancat fa més d’un any perquè no té lavabos públics.

Roger Lorgeoux

L’Ajuntament de Castelló executarà en el segon semestre del 2016 un total de 15 projectes amb una despesa de 4,6 milions d’euros. Ho farà “per a fer de la ciutat un lloc més amable i habitable que, a més, millore la qualitat de vida de les persones”, segons explica l’alcaldessa, Amparo Marco. Les actuacions, que corresponen a la segona fase de les inversions financerament sostenibles (en la primera es van aprovar 27 obres per un import de 4,1 milions d’euros), es traduiran per exemple en la instal·lació de banys públics, un servei fins ara inexistent, tal com recorda el vicealcalde, Enric Nomdedéu. Els mòduls de lavabos se situaran en set punts estratègics. Això és: avinguda de la Mar, plaça de Borrull, plaça de Fadrell, avinguda del Rei, ronda Est, parc de Ribalta i plaça de la Pau (dos). Precisament en aquest últim emplaçament, els urinaris tindran un paper molt més important, ja que possibilitaran la reobertura de l’emblemàtic quiosc, tancat des de fa més d’un any per l’absència d’uns lavabos en condicions i d’acord amb la normativa vigent.

Altres millores programades afectaran el pàrquing d’autocaravanes, situat a la platja, que ampliarà en 27 les places actuals i en sumarà un total de 47. La inversió estarà al voltant dels 135.000 euros. No serà de les més elevades en aquest nou paquet. La remodelació urbana de l’entorn del districte sud, amb 1,6 milions d’euros; i la repavimentació i la millora de calçades en 19 carrers, amb 640.468,09 euros, s’emportaran la palma.

Per la seua significació històrica i sentimental per a Castelló, també cal destacar la rehabilitació de la caseta del pou i el colomer del parc de Ribalta, que permetrà obrir un quiosc adaptat (200.000 euros); la consolidació de la Vil·la Romana del camí de Villamargo (150.000 euros); i la restauració del Maset Blau, del 1907 i propietat municipal (400.000 euros).

Juntament amb aquestes execucions, l’Ajuntament confia que la Generalitat Valenciana anuncie al llarg d’aquests mesos l’elecció de PortCastelló com a seu per a construir-hi l’estació Intermodal, a la qual aspira igualment la localitat de Vila-real.

En aquest sentit, l’alcaldessa, Amparo Marco, creu que no hi ha debat possible, “perquè la Intermodal ha d’anar on hi ha port i Vila-real no en té. A més, no parlem només del port de Castelló, sinó també del triangle de la ceràmica. És una qüestió de lògica i de competitivitat”, subratlla.

Etiquetas
stats