Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent naix amb una capacitat de producció de 15 milions de mascaretes al mes

Imatge dels participants en la jornada empresarial del Clúster d'Ontinyent.

Toni Cuquerella

0

Les empreses ontinyentines del Clúster del Tèxtil Sanitari i Afins promogut per Ateval i l’Ajuntament d’Ontinyent compta ja amb una capacitat de producció de 15 milions de mascaretes mensuals. Així es constatava hui al transcurs d’una jornada de presentació a les empreses dels avantatges de la iniciativa i les línies mestres del conveni signat per Ateval i l’Ajuntament, al què aquest últim destinarà 300.000 euros als propers dos anys. 

L’acte, al qual acudien prop d’una trentena d'empreses locals que ja han reconvertit la seua producció o part d’ella a la fabricació de material sanitari o EPI’s, era presentat per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el President d’Ateval , Pepe Serna, i servia per explicar aspectes com la recent posada en marxa d’una Oficina Tècnica per recolzar a estes empreses; l’organització d’una missió de prospecció comercial a la Fira Medica prevista per al mes de novembre a Dusseldorf; el servei de consultoria per a la implantació de la norma de qualitat ISO 13485 i el marcatge CE; o la realització de jornades de caràcter tècnic, comercial i en temes concrets que afecten aquests sectors.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que en l’actual context, “tractar de convertir la crisi en una oportunitat era esencial, les administracions locals tenim l’avantatge de la proximitat i l’agilitat, i hem volgut aprofitar aquest avantatge per ajudar a sentar les bases d’un nou camí que no és senzill. La producció i comercialització d’estos productes és un canvi important per a les nostres empreses, i volem que en ell se senten acompanyats”, assenyalava. El primer edil recordava també que a les del Clúster cal afegir altres ajudes municipals com una línia de subvencions per a finançar el cost de les homologacions i autoritzacions sanitàries, o les que ja venien funcionant als últims anys per a l’elaboració de catàlegs i la participació en fires.

Per la seua banda, el President d’Ateval , Pepe Serna, incidia en què el conveni signat per l’entitat amb l’Ajuntament “és una col·laboració important i un exemple de recolzament als agents actius de l’economia d’un territori com el nostre, exemple que està arribant ja fora de les nostres fronteres i pel qual s’han interessat publicacions de diversos llocs d’Iberoamèrica i Europa”, manifestava. Serna destacava que el recolzament a les empreses davant la pandèmia “és pot fer també des de baix cap a dalt, ja que esperem comptar amb ajudes de la Unió Europea i els Governs Estatal i Autonòmic, però també com en aquest cas de les administracions locals. Un recolzament necessari que ens pot permetre obrir un camí de futur com es el del textil avançat, al qual volem ser capdavanters”, destacava.

En l’acte també intervenien les tècniques d’Ateval Esther Martínez, Leila Bachetarzi, i Salomé Beneyto, la tècnica del grup Innova Begonya Beltran, i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pablo Úbeda, qui explicava que al marge de les anteriors accions exposades, l’Ajuntament ha posat en marxa www.textilontinyent.com una plataforma virtual per oferir als possibles clients un accés directe i ràpid als productes produïts per les empreses del clúster, on estan detallades les empreses locals participants, així com detall dels seus productes i enllaços a les seues webs. 

Úbeda també explicava que s’ha creat la marca Tèxtil Ontinyent, “un element amb que l’Ajuntament d’Ontinyent i les empreses de la ciutat garanteixen la qualitat i la procedència del producte tèxtil sanitari fet a Ontinyent, un element diferenciador amb el mercat, i una garantia de que qualsevol producte amb aquesta etiqueta s’ha realitzat i compta amb uns estàndards de qualitat”, recordava.

Etiquetas
stats