Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’associació de futbol de nacions sense estat prepara un torneig internacional a València

Torneig organitzat per Conifa en 2016.

Lucas Marco

0

La Confederació d’Associacions Independents de Futbol (Conifa), que representa nacions, micronacions o estats no reconeguts i sense afiliació a la FIFA, prepara un torneig internacional de futbol a València per al mes vinent de juliol. 

Conifa, juntament amb la Federació de Futbol Sahrauí, ha triat la capital del Túria com a escenari per a una trobada internacional que combina la competició futbolística amb iniciatives paral·leles que tracten la inclusió social, la ciutadania activa, la resiliència comunitària, l’intercanvi educatiu, la resolució positiva dels conflictes, la igualtat de gènere o l’educació informal a través de l’esport. 

L’entitat internacional ha plantejat la proposta, organitzada amb la Federació de Futbol Sahrauí, que des de fa anys impulsa vacances educatives per a joves dels camps de refugiats, a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. Així doncs, el torneig internacional se centrarà en equips juvenils representatius de regions etnicolingüístiques i comunitats autònomes espanyoles, europees i de la resta del món. 

La competició reuniria huit equips sub-12, tant masculins i femenins com mixtos, i tindria també un dia de l’amistat entre els pobles amb un torneig entre les seleccions absolutes del Sàhara Occidental, l’illa de Sicília i les velles glòries del València CF, del Llevant UD i de l’UD Puçol Llegendes. 

Torneig internacional sub-12

Celebrats a la vesprada i a la nit, els partits s’afigen a les activitats socioeducatives i culturals als matins relacionades amb la igualtat de gènere, la inclusió i la construcció de la pau. 

El torneig internacional sub-12, desenvolupat durant quatre dies, es retransmetrà en directe a través d’Elevensports i WeSport, els canals socis de Conifa. De les huit seleccions, la meitat provindran de comunitats autònomes espanyoles i la resta, dels territoris que representa Conifa. 

La Comunitat Valenciana estarà representada per la selecció femenina sub-12. El torneig, que tindrà una cerimònia d’obertura i una de clausura, també comptarà amb la selecció sahrauí masculina sub-12. 

L’organització, fundada el 2013 i amb seu a Suècia, preveu un gran impacte de la iniciativa i, a més, rodarà un documental per a les escoles de primària i secundària.

Etiquetas
stats