Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un edil de Podem denuncia l’assessor del PP que va registrar la marca Guanyem

Mariano Rajoy i Luis Salom, en la foto que aquest utilitza en el seu Tuiter

Voro Maroto

València —

Roberto Jaramillo, edil de València en Comú, ha portat al jutjat el PP de València i un dels seus assessors, Luis Salom, cèlebre per la seua hiperactivitat i agressivitat en xarxes socials, per una pretesa vulneració del seu dret a l’honor. El regidor a València per la marca que té el suport de Podem ha presentat un acte de conciliació en el jutjat. Si els denunciats no rectifiquen, presentarà una demanda. Hi demanarà 20.000 euros d’indemnització al PP i 5.000 a Salom. Jaramillo dedicarà les compensacions, si es concedeixen, a organitzacions socials.

L’origen de la iniciativa judicial rau en les afirmacions fetes pel PP i secundades per Salom al voltant del patrimoni de Jaramillo. Aquest, un estudiant d’enginyeria enrolat en política arran de la seua implicació primerenca en el fenomen Podem, va presentar una primera declaració en què declarava que tenia zero euros: ni un duro en bancs ni cap patrimoni. 

Posteriorment, complint la seua obligació legal, va actualitzar la declaració: tenia una mitjana de 200 euros en compte corrent, producte de la seua remuneració com a regidor en l’equip de govern de València. El PP, no obstant això, basant-se en el que es recollia en el Butlletí Oficial de la Província, va posar en dubte la veracitat del seu patrimoni. Els tuits de la discòrdia es poden veure ací.

“És absolutament fals que jo haja ocultat patrimoni i la meua declaració de béns s’ajusta del tot a la realitat”, assegura Jaramillo. “No es poden tolerar aquest tipus d’infàmies en què se m’atribueix la comissió d’un delicte”. Segons Jaramillo, amb aquests tuits, “el PP i Salom només han pretés danyar el meu honor i denigrar-me davant dels meus conveïns amb informacions falses”.

Salom va ser acusat de xantatge per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per haver registrat la marca Guanyem a València.

Etiquetas
stats