eldiario.es

9

Més de 65 actes per a celebrar el Nou d’Octubre “tots a una veu”

La Generalitat i la resta de les institucions uneixen forces per commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana

Obertura d’edificis públics com el Palau, visita gratuïta a museus, concerts per a xiquets o entrades de Moros i Cristians se succeiran arreu del territori

La Generalitat llança el seu nou lema, ‘Tots a una veu’, per reivindicar la “força de la unitat” i recuperar l’“orgull de pertinença a la Comunitat Valenciana”

Miles de personas se han asomado este domingo al Palau de la Generalitat

Milers de persones fan cua per a entrar al Palau de la Generalitat.

La jornada de portes obertes celebrada dissabte per a visitar el Palau de la Generalitat ha donat el tret d’eixida a la programació d’actes amb motiu del Nou d’Octubre, el Dia de la Comunitat Valenciana. Per primera vegada en la història, la programació s’ha organitzat de manera conjunta entre la Generalitat, les Corts Valencianes, la Diputació de València i els ajuntaments de València, Alacant i Castelló.

Entre els plats forts d’aquesta edició destaca l’obertura de nou palaus i huit museus de tota la Comunitat Valenciana. Tots els edificis obriran les portes a la ciutadania de manera gratuïta amb l’objectiu d’acostar el nostre patrimoni al conjunt de la societat valenciana.

Pel que fa als museus hi ha l’IVAM, el MUVIM, el Centre del Carme, la Beneficència, el Museu de la Ciutat, tant el Museu de Belles Arts de València com el de Castelló i el Museu de Belles Arts Gravina. Tots els museus estaran oberts fins a la matinada del dissabte dia 8 i fins a les 20.00 hores del diumenge 9.

Quant als palaus, hi participen en aquesta edició el Palau de la Generalitat, el Palau dels Almiralls d’Aragó-Banys de l’Almirall, el Palau dels Borja-Corts Valencianes, el Palau de la Batlia, el Palau del Marqués de la Scala, el Palau dels Català de Valeriola, el Palau del Marqués de Malferit, el Palau dels Mercaders i el Palau d’en Bou. Els palaus estaran oberts tots dos dies des de les 10 del matí fins a les 20.00 hores.

L’any passat ja es va obrir per primera vegada al públic el Palau de la Generalitat, també amb motiu del Nou d’Octubre, amb un gran èxit d’assistència: més de 40.000 persones es van acostar a conéixer la històrica seu del Govern valencià.

65 actes en set dies

El cantante Dani Miquel, en un concierto para niños organizado por la Generalitat en un edificio público.

El cantant Dani Miquel, en un concert per a xiquets organitzat per la Generalitat en un edifici públic.

Els actes que vertebren la programació d’activitats del cap de setmana són només un aperitiu del que passarà en cada racó de la Comunitat Valenciana durant els set dies posteriors que acabaran amb el gran tancament de festa del diumenge 9 d’octubre. En total, més de 65 actes dedicats a joves i grans distribuïts al llarg de tot el territori que comprén la Comunitat Valenciana.Hi haurà concerts de Dani Miquel per als més menuts: dissabte a Alacant i diumenge a Castelló, els dos a les 18.00 hores; es farà un homenatge popular a Tombatossals a Castelló, hi haurà actes d’entrada i alardo de Moros i Cristians a València, s’inaugurarà una exposició i es duran a terme actuacions de cant i representacions a l’aire lliure.

Aquest Nou d’Octubre servirà, a més, com a plataforma de llançament del nou claim de la Generalitat, “Tots a una veu”, una crida a “la força de la unitat” de tots els valencians per a recuperar “l’orgull de pertinença a la Comunitat”, segons va dir el president de la Generalitat, Ximo Puig, en l’acte de presentació del missatge.

Una de les festes més antigues d’Europa

El 9 d’octubre de 1238 Jaume I va prendre possessió de la ciutat de València i va iniciar el projecte de construir l’epicentre d’un nou regne. Cent anys després d’aquella data, el 1338, els nous pobladors van començar a celebrar l’efemèride i van fer perenne en el calendari anual aquell record.

Hui és una de les festes més antigues d’Europa i, malgrat les circumstàncies més difícils, segons un comunicat de la Generalitat, “és referent irrenunciable del poble valencià, que amb aquesta tradició vol insistir en la seua arrelada voluntat de fer valdre els valors de la llibertat, la concòrdia i la solidaritat amb l’esperit d’un poble que mira cap al futur”. Tots els actes en la setmana de la celebració del Nou d’Octubre.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha