Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Manu Chao sacseja les consciències en el Rototom i aconsegueix esgotar les entrades

Manu Chao en el Rototom.

EFE

El músic i agitador de consciències francoespanyol Manu Chao, acompanyat pel seu nou projecte musical, La Ventura, va cantar la nit de dijous al poble sahrauí, als refugiats i a l’esperança en el Rototom Sunsplash, que per primera vegada en els seus 23 anys d’història ha penjat el cartell de “no hi ha entrades”.

Un frenètic concert en què s’han escoltat els temes més populars del cantant en la seua etapa en solitari, amb Mano Negra, Radio Bemba i ara acompanyat per La Ventura, que ha omplit d gom a gom l’escenari principal del festival reggae més important d’Europa.

La presència de Manu Chao ha estat, sens dubte, la que més expectatives ha despertat en aquesta edició del Rototom Sunsplasn, que se celebra del 3 al 20 d’agost a Benicàssim.

Les cues quilomètriques a la carretera N-340, el col·lapse de trànsit a la localitat i l’aparcament complet s’han coronat amb la necessitat de deixar de vendre entrades a primera hora de la nit perquè l’aforament estava ja complet.

És la primera vegada en els 23 anys d’història del festival, que va arribar a Benicàssim des d’Itàlia en 2010, que es penja el cartell de “no hi ha entrades” en una edició, que sota el lema “Reggae for Freedom” ha reunit artistes com Damian “Jr. Gong” Marley, Alborosie, Macaco o Israel Vibration a més d’acollir debats i conferències, tallers i activitats per a tots els públics.

Després de dos destacables concerts en l’escenari principal de Tarrus Riley Ft. Dean Fraser, Alain & Black Soil Band i de Biga Ranx, a les 00.15 va arribar el torn per al nom més esperat.

Acompanyat pel músic espanyol Mr. Wilson, Manu Chao i La Ventura han iniciat un concert frenètic amb “Mr. Bobby”, enllaçada amb “Cinco razones”.

El llegendari músic, ha sacsejat literalment i constantment el seu cor amb el micròfon per a marcar el ritme de les cançons i compassar el salt dels milers d’assistents.

Llançant constantment la premissa: “Passe el que passe, siga el que siga: pròxima estació Esperança”, ha combinat com sempre els ritmes ska, reggae i rumbers, sembrant energia i felicitat en el públic.

Per a Manu Chao és “hora de passar a l’acció contra la corrupció”, així com de cantar al poble palestí amb “Clandestino” acompanyat en l’escenari amb xiquets i dones sahrauís que, com diu la cançó, vaguen “només amb la meua pena, sola va la meua condemna. Perdut en el cor de la gran Babylon”.

Però també és temps de cantar a “tots els ofegats a la Mediterrània” i de proclamar “la vergonya d’Europa”.

En les més dues hores de concert s’han produït uns bisos que semblava que no acabarien mai davant de la insistència del públic i en què han cabut cançons com “Wellcome to Tijuana” o l’incorruptible tema de Mano Negra “Mala Vida”.

No oblidaran els assistents aquesta nit en què encara demanaven més a Manu Chao quan ja s’ha corregut la cortina negra que marca el final de les actuacions en el Main Stage.

En la Dub Academy el rei de la nit va ser el veterà selector britànic Jah Shaka.

Sobre este blog

Etiquetas
stats