Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Gil Lázaro, número 1 de Vox per València, l’etern diputat que abandonà el PP per la “deriva” del partit... quan va deixar de cobrar

Ignacio Gil Lázaro, cap de llista al Congrés per València de Vox.

Sergi Pitarch

0

Ignacio Gil Lázaro va abandonar el Partit Popular el mes de maig del 2018. Un dels fundadors del partit conservador i diputat ininterrompudament durant 33 anys en el Congrés (primer amb Aliança Popular) assegurava que se n’anava a casa per la “deriva” de la formació que presidia Mariano Rajoy. La realitat, que tant en les eleccions del 2015 com en les del 2016 la direcció de la presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig, l’havia deixat fora dels llocs d’eixida per a tornar a repetir com a càrrec públic.

El seu principal suport, Rita Barberá, ja no tenia en les eleccions del 2015 i el 2016 el control del partit de què havia gaudit abans pels casos de corrupció que assotaven el seu partit a València.

En les seues explicacions públiques, Gil Lázaro va al·legar que la gota que va fer vessar el got per a la seua eixida van ser les paraules de Rafael Catalá contra el jutge que demanava l’absolució dels integrants de la Manada. Un altre motiu, que el PP de Rajoy diguera que pujar les pensions era “populista” i dies després pactava una pujada amb el PNB “per a mantindre les poltrones”.

L’etern diputat va explicar també que la corrupció que assotava el PP valencià va pesar molt en la seua decisió. Encara que se’n va adonar el 2018 i per la seua enemistat amb Alfonso Rus. “Mai no li vaig donar l’aval quan me’l va demanar, no me n’acabava de fiar, mai no vaig tindre clar a què venia a la política”, va explicar en declaracions a Levante-EMV. “Ha sigut un llarg procés intel·lectual i emocional que m’ha portat a aquesta conclusió”.

El cap de setmana passat Santiago Abascal va visitar València i en un moment del dia ho va aprofitar per a visitar el domicili particular de Gil Lázaro i tancar el seu fitxatge. Gil Lázaro, que sabia des de fa unes quantes setmanes del seu salt a Vox, però que no confirmava la notícia, va filtrar la informació i una foto de la reunió a Las Provincias, que va avançar la notícia dilluns.

Etiquetas
stats