Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

El Parlament valencià portarà al Tribunal de Comptes els pagaments del PP als advocats de Gürtel amb diners públics

Ricardo Costa i Alberto Fabra, a les Corts Valencianes.

elDiariocv

Les Corts Valencianes portaran al Tribunal de Comptes la documentació que posseïsca relacionada amb les subvencions als grups parlamentaris per a esclarir si el PP les va utilitzar per a pagar els seus advocats. El president de la Cambra, Enric Morera, ha explicat que demanarà al tribunal que “investigue si aquesta pràctica és legal, és correcta i que aporte les indicacions que considere per a la bona administració dels cabals públics”.

Segons El Mundo, el PP va pagar durant anys les defenses de diversos alts càrrecs del partit imputats en el cas Gürtel, la investigació centrada en el seu suposat finançament il·legal. L'exsecretari general del PP valencià; l'extresorera i exdiputada, Yolanda García, i l'exvicesecretari regional, David Serra, serien algun dels beneficiats.

En algunes ocasions, les minutes van arribar als 40.000 euros i van ser autoritzades en època d'Alberto Fabra, qui feia gala de les seues 'línies roges' contra la corrupció, apartant als imputats.

Compromís demana la dimissió d'Alberto Fabra

Des del grup Compromís en el Senat, els representants de la formació valenciana han demanat la dimissió d'Alberto Fabra. Carles Mulet, senador territorial, considera que “parlem d'una possible malversació de fons públics en minutes d'advocats per a la defensa de persones que no van actuar correctament, pervertint presumptament les normes electorals i la contractació administrativa de la qual es beneficiava tota l'estructura del PP, la qual cosa ens sembla una corrupció d'ordre superior”. Per això, ha demanat a Fabra “una mica de memòria, ja que una persona que firma pagaments en minutes d'advocats per 40.000 euros alguna cosa ha de recordar. No ens val que diga que no recorda res”.

Per a Compromís, la forma d'actuar de Fabra segueix sent tan fosca com ho va ser la dels seus predecessors al capdavant de la Presidència, ja que ell mateix va autoritzar la compra de botelles de whisky, conyac, ginebra, nyores i viandes d'embotit ibèric, a més de comptar amb un cuiner particular en nòmina.

Podem: “Això s'assembla al 'sms' de Rajoy a Bárcenas”

El portaveu de la formació morada a València, Antonio Montiel, adverteix que el PP “ha confós durant anys allò públic i allò privat”. A Montiel aquesta situació li resulta “familiar”.

“Pagar les factures dels advocats del cas Gürtel s'assembla a la situació del sms de Rajoy a Bárcenas, el de 'Luis, sigues fort' perquè és el mateix joc que van practicar amb Bárcenas i sembla que també a la Comunitat Valenciana amb Ricardo Costa i altres imputats”.

Segons Montiel, aquesta conducta demostra “la utilització del sistema, la falta d'escrúpols i la capacitat de maquinació i engany que tenien els dirigents del que alguns denominen el partit podrit”.

Etiquetas
stats