Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oltra adverteix a PSOE i Podem: “No donem investidures debades”

La dirigent de Compromís Mónica Oltra.

Rubén Peñalba

A la líder de Compromís i vicepresidenta del Govern valencià, Mònica Oltra, li ha semblat “una bona idea” un govern de coalició entre Podem i PSOE, que ha plantejat aquest divendres el líder de Podem, Pablo Iglesias. No obstant això, ha deixat clar des d’Alacant, lloc on se celebrava la reunió del Consell, que els quatre diputats de la formació valencianista no donen “investidures debades”.

Així, Oltra ha advertit que qualsevol vot a favor passarà per una millora del sistema de finançament per a una comunitat, el País Valencià, que és “una anomalia democràtica” perquè és “pobra” però paga a comunitats “riques”. Tanmateix, i amb les cartes ja damunt la taula, Oltra ha opinat que qualsevol govern a Madrid que “no estiga presidit per Mariano Rajoy i el PP és una bona idea”.

Així mateix, la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha reclamat una política que comence a rescatar gent en compte de rescatar bancs i que estiga encaminada “a millorar la vida de la gent i a generar felicitat col·lectiva”. “El nostre vot està vinculat a les polítiques que es vulguen fer. No donem investidures debades”, ha alertat.

Podem-Compromís, un bon acord

A parer de la líder mediàtica de Compromís, la coalició electoral amb Podem en les eleccions generals passades va ser un “èxit” perquè es va saber “confluir”. A més, Oltra ha matisat que el fet de no compartir grup en el Congrés –Compromís passa al mixt–, “no vol dir que no s’hagen de pactar les polítiques, que no s’haja de parlar i dialogar sobre polítiques compartides”. “La unitat d’acció es mantindrà, sobretot entre els nou diputats de Podemos-Compromís-És el Moment”, ha assegurat.

Qüestionada sobre si es repetiria aqueixa coalició si finalment hi ha eleccions generals, Oltra no hi ha dubtat: “Per descomptat. El resultat va ser excel·lent”. Encara que, segons ella, no caldrà repetir la coalició perquè ha afirmat que creu que “no hi haurà noves eleccions”.

Etiquetas
stats