eldiario.es

Menú

Quatre municipis de la Comunitat Valenciana figuren entre els 45 més morosos d’Espanya

L’Ajuntament de Foios, a la província de València, ocupa el cinqué lloc del rànquing, ja que tarda 416 dies a pagar els proveïdors

Els consistoris de Peníscola, Sorita i Argeleta, els tres pertanyents a Castelló, dilaten l’abonament de les factures entre 10 i 14 mesos

Alacant i Elx representen el contrari d’aquesta tendència, atés que mostren una gran eficàcia a l’hora de cancel·lar els deutes amb tercers

- PUBLICIDAD -
Fachada del Ayuntamiento de Peñíscola, localidad con mayor visitas de turistas en la provincia de Castellón

L'ajuntament de Penyíscola, a Castelló

Quatre municipis de la Comunitat Valenciana figuren entre els 45 més morosos d’Espanya, segons les últimes dades publicades pel Ministeri d’Hisenda sobre salut financera de les entitats locals i públiques en el primer trimestre de l’any. Es tracta de Foios, a la província de València, i Peníscola, Sorita i Argeleta, a Castelló. Les xifres d’incompliment resulten escandaloses i evidencien la gestió ineficaç d’aquests ajuntaments a l’hora de cancel·lar els deutes amb tercers, i estan, doncs, en l’ull de l’huracà per a l’Administració de l’Estat.

En el cas de la localitat situada a la comarca de l’Horta Nord, amb una població que supera els 6.000 habitants, la demora en els pagaments representa un risc de tancament per als proveïdors, a qui tarda ni més ni menys que 416 dies a abonar les factures. No és gens estrany que tan sols quatre consistoris en el conjunt del territori nacional (Os Blancos i A Bola, a Orense; Biosca, a Lleida; i Palau-sator, a Girona, per aquest ordre de posició) el superen en el rànquing de morositat.

Tampoc és que Sorita estiga molt més bé. Aquest poblet de la comarca dels Ports, amb 145 residents, resol el seu passiu amb tercers 398 dies després de la prestació del servei.Per una mica menys d’una setmana de diferència, Argeleta (103 habitants i a l’Alt Millars) pot presumir de ser lleugerament més diligent. El seu ajuntament inverteix 392 dies a saldar els dèbits amb els proveïdors.

La turística Peníscola ja no sols es distingeix pel seu magnífic castell, escenari de l’última temporada de “Joc de Trons”, i les paradisíaques platges, visitades diàriament per milers de banyistes. També té el trist honor d’ocupar un lloc privilegiat en la llista dels 45 municipis amb més dificultats econòmiques. El retard amb els desembossaments arriba a 291 dies.

Pel que fa a les capitals de província, Alacant avantatja en compliment les altres. La seua celeritat, pagant amb puntualitat anglesa, suposa un exemple per a València, el consistori de la qual necessita 32 dies per a liquidar els rebuts. Castelló està en el camí de ser un referent, amb 7 dies. Les dades d’Hisenda igualment ressalten l’efectivitat de l’Ajuntament d’Elx, que fa la transferència bancària en el mateix instant que obté el comprovant.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha