Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Turisme en cadira de rodes

Miguel Giménez

València —

La discapacitat suposa moltes vegades una barrera a l'hora de fer turisme. No obstant això, no té perquè ser sempre un obstacle. Precisament, amb l'objectiu de promoure la participació de les persones amb discapacitat en el turisme en igualtat d'oportunitats, la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe CV) en col·laboració amb l'Agència Valenciana de Turisme, ha impulsat el projecte 'La Comunitat també per a tu', que contempla cinc rutes inclusives per la Comunitat Valenciana: La València científica, la ruta del ninot, la ruta de l'arròs, els estanys i la vall del joguet.

Es tracta de rutes que compten amb un atractiu pel seu contingut i no exclusives per a persones amb discapacitat, sinó que estan dissenyades per a ser gaudides en família o amb amics. Són temàtiques, ja que segueixen un fil conductor que dóna a conèixer el patrimoni cultural i natural de la Comunitat Valenciana. Contenen itineraris que garanteixen l'accessibilitat i es complementen amb activitats i tallers per a completar l'experiència.

Aquest projecte ha possibilitat l'execució d'una sèrie de millores d'accessibilitat en els museus o paratges ressenyats, entre les quals destaca l'adaptació d'una barca en l'Albufera i el seu embarcador, que possibilitarà per primera vegada que les persones usuàries de cadires de rodes passen per aquest aiguamoll. A més, el Museu de l’Artista Faller ha sigut adaptat, a través d'elevadors tant en l'exterior com a l'interior.

En paraules de Javier Segura, president de Cocemfe CV, aquesta pionera iniciativa pretén que les destinacions turístiques es consideren com “un conjunt de peces que formen part del mateix engranatge, i totes elles han de ser accessibles, des de l'aparcament, els itineraris o els accessos als locals de restauració fins a les activitats relacionades amb l'entorn”, de manera que es garanteix la igualtat d'oportunitats.

Etiquetas
stats