Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València distingeix l’oncòloga Anna Lluch i les víctimes del metro

Els distingits en la primera fila de l’hemicicle de l’Ajuntament de València

Carlos Navarro Castelló

“És un honor ser Filla Adoptiva de València, però no és un mèrit propi, sinó de totes les dones que han patit un càncer de mamella, perquè són les que de veritat se’l mereixen, per a totes va dedicada aquesta distinció per la seua valentia, la seua força i el seu esperit de solidaritat, és per elles que val la pena la lluita i el treball contra el càncer”.

Així ha valorat l’oncòloga valenciana nascuda a Bonrepòs i Mirambell, Anna Lluch, la distinció que li ha atorgat l’Ajuntament de València en reconeixement a la seua tasca de recerca contra el càncer de mamella.

Juntament amb Lluch, el Consistori ha atorgat honors a 11 personalitats i entitats valencianes més, entre les quals, a títol pòstum, a l’exregidor del Partit Comunista a l’inici dels 80, Alberto García Esteve, i al fotògraf Francesc Jarque.

En aquest sentit, la ciutat ha atorgat a García Esteve el títol de Regidor Honorari en reconeixement a la seua lluita per la democràcia i la llibertat. La seua filla Berenice ha recollit el premi.

En el cas de Jarque, se li ha atorgat la distinció com a Fill Predilecte per la seua obra fotogràfica sobre València. El seu fill Andrés ha recollit el guardó i ha destacat que son pare va arribar a ser conscient de la distinció, cosa que li va causar una gran emoció.

L’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol ha estat reconeguda amb la Medalla d’Or de la ciutat per la seua lluita incansable a la recerca de la veritat i la justícia. La seua presidenta, Rosa Garrote, ha comentat que “és un orgull i una emoció pel que significa el reconeixement de les institucions al cap de tants anys menystinguts i apartats; a més, ens sentim molt aclaparats perquè pensem que el reconeixement és per a tots els col·lectius de lluita social”.

La resta dels reconeixements han estat per a la històrica dirigent veïnal, Sol Romeu (Filla Predilecta), l’organització Lambda (Medalla d’Or), el ballarí Nacho Duato (Fill Adoptiu), l’expresident de Casa Caridad, Antonio Casanova (Fill Adoptiu), la Setmana Santa Marinera (Medalla d’Or), el Col·legi Oficial de Farmacèutics (Medalla d’Or) pel seu 575é aniversari, l’Arxiconfraria de la Mare de Déu dels Desemparats (Medalla d’Or) i per al sacerdot i periodista Emili Marín (Fill Adoptiu).

Sobre això, la coordinadora general de Lambda, Fani Boronat, ha assegurat sentir-se “emocionada i orgullosa perquè per fi arriba un reconeixement que ens honra per tenir una societat més inclusiva i igualitària; el dediquem a les persones que han lluitat per aquests valors i ja no estan entre nosaltres”.

Casanova, de la seua banda, ha destacat “la importància que la mateixa ciutat et distingisca, fet que suposa sobretot compromís per a portar aquesta distinció amb dignitat i continuar fent el millor per aquesta ciutat”.

De la seua banda, Nacho Duato ha dedicat el premi a sa mare, que va faltar fa un any: “Em vaig quedar orfe, però ara m’han fet Fill Predilecte, amb la qual cosa estic molt emocionat i el dedique a ella”.

Emili Marín ha confessat sentir-se “molt satisfet perquè aquest lloc (l’Ajuntament) ha experimentat un canvi realment immens i estar integrat en aqueix canvi m’ompli d’alegria; la gent que estiga treballant al carrer es troba ací com a casa, gent tan diferent de pensament i de manera d’actuar, però tots moguts per un sentiment solidari que em complau moltíssim”.

Etiquetas
stats