Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Arriba a Sagunt a Escena 'Troyanas', un muntatge protagonitzat per Aitana Sánchez Gijón

Un moment del muntatge de 'Troyanas', de Carme Portaceli

elDiariocv

València —

L'escenari del teatre romà de Sagunt acull, els dies 3 i 4 d'agost, la producció del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida 'Troyanas', un espectacle interpretat per Ernesto Alterio, Maggie Civantos, Alba Flores, Gabriela Flores, Miriam Iscla, Pepa López i Aitana Sánchez Gijón, sota la direcció de Carme Portaceli.

'Troyanas' és un cant ple de dramatisme per les conseqüències de la guerra que destaca la crueltat dels vencedors que no tenen pietat amb els vençuts, ni respecte pels déus, ni tan sols tenen consideració amb els xiquets, manifestant així el seu temor cap a ells quan cresquen.

L'obra comença després del saqueig de Troia, quan els vencedors són a punt de partir i les troianes estan sent sortejades. Hècuba mostra la desesperació dels vençuts i pregunta per la destinació de cada troiana, que no pot ser un altre que ser malmaridada amb un dels vencedors.

La versió del text de Eurípides és d'Alberto Conejero.

'Hamlet Canalla' en l'Off Romà

Abans, aquest dimecres, el centre cultural Mario Monreal acollirà, dins de l'Off Romà, 'Hamlet Canalla', de Manuel Molins en una coproducció de l'Institut Valencià de Cultura amb la Companyia Teatre Micalet. L'obra està dirigida per Joan Peris i la interpreten Ximo Solano i Josep Manel Casany, nominat per aquest paper a millor actor protagonista en els Premis Max.

‘Hamlet Canalla’ és una revisió d'un dels personatges teatrals més grans de les història, un 'messíes' que ho fa tot per a 'salvar' al seu poble. El muntatge, que dóna major visibilitat a personatges com la mare Gertrudis, l'espectre o la pròpia Ofèlia, reflexiona sobre la corrupció, la política i el masclisme.

Etiquetas
stats