Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Crisi de Vox a València: un sector es postula contra el dimitit candidat d'Abascal

José María Llanos i Santiago Abascal en un acte de Vox

Carlos Navarro Castelló

València —

0

El que va ser candidat a presidir la Generalitat Valenciana per Vox i president del grup parlamentari en les Corts Valencianes, José María Llanos, va presentar la setmana passada la seua dimissió com a president provincial de la formació d'extrema dreta, la qual cosa l'ha sumida en una profunda crisi orgànica.

A l'espera que es reunisca el Comité Executiu Nacional (CEN) del partit per a nomenar una gestora, un sector de regidors i càrrecs orgànics la identitat dels quals no s'ha facilitat han mogut fitxa i després de reunir-se aquest dimarts a la nit, han remés una carta a la secretaria general del partit que encapçala Javier Ortega Smith en la qual es postulen per a dirigir la formació d'extrema dreta.

Segons relaten, “davant la preocupació de la deriva dels fets que no han fet més que incrementar la crispació, la divisió i l'enfrontament continu entre afiliats”, han passat a l'acció proposant a l'executiva nacional una gestora en un document remés a la secretària general del partit subscrit per un grup important de persones que representen “a la quasi totalitat de l'estructura del partit de València”.

Entre els signants de la missiva destaquen regidors de les principals poblacions amb representació de Vox, sotssecretaris de l'actual executiva provincial, coordinadors de zona, coordinadors municipals, de districte i afiliats entre altres, encara que no s'ha especificat una xifra concreta de suports.

A més de postular-se per a portar el timó del partit a la província, s'oposen al fet que el propi Llanos, qui fins ara ha comptat amb el suport del líder de Vox, Santiago Abascal, puga ser nomenat president de la gestora.

Segons el document remés a Smith, “el problema mai pot ser part de la solució” i incideixen en el fet que “no pot haver-hi ningú de l'antic comité en la nova gestora. Seria contraproduent i alhora partidista. Tots dos han d'aprendre la lliçó i meditar sobre els seus actes. El partit sempre estarà per damunt dels personalismes i els egos de poder”.

En la missiva, aquest sector afirma que coneix perfectament “la situació actual de les diferents famílies enfrontades i des de la base de no pertanyer a cap, podem concretar el focus del problema i aportar una solució coherent, de consens i amb el criteri just per a llançar una gestora que complisca amb l'objectiu principal d'aconseguir la unió, l'experiència i representativitat de tota l'estructura”.

Etiquetas
stats