eldiario.es

9

Rectors de barris populars critiquen les declaracions del bisbe Munilla sobre les feministes

El prelat de Sant Sebastià va realitzar abans del 8 de març una sèrie de comentaris misògins per a deslegitimar la vaga, com que les feministes "portaven Satan a dins"

Munilla no ve divergencias entre su postura y la del arzobispo de Madrid

El bisbe Munilla. EFE

Un grup de sacerdots dels barris populars de València han condemnat les declaracions misògines del bisbe de Sant Sebastià, José Ignacio Munilla, que va dir, entre altres qüestions, que les feministes "portaven Satan a dins" en un intent de deslegitimar la protesta del 8 de març.

Els membres del Grup de Seglars i Rectors del Dissabte de València han enviat un comunicat en el qual consideren que el bisbe "va sentir els seus propis prejudicis de gènere, el rancor a les mobilitzacions socials i el menyspreu a les dones. Una vegada més, la seua deriva ideològica ha originat estupor en l'opinió pública, escàndol entre les persones cristianes i desconcert entre els que confiem en la renovació que promou el papa Francisco".

"Fora de l'Evangeli no hi ha autoritat decisiva en l'Església i només parla amb autoritat qui prèviament ha escoltat la realitat", contínua el comunicat, que insisteix que "en atribuir aqueix clam popular al diable, Munilla ha perdut tota autoritat".

Els sacerdots i seglars consideren que "el 8 de Març l'evangeli de Jesús estava en el carrer, en la defensa de la dignitat de les dones, que és la de tothom. Munilla faria un gran servei a l'Església espanyola si dimitira de la seua condició de bisbe. I, si no ho fa, Francisco hauria de cessar-ho, si vol que el seu projecte de renovació no caiga en el buit".

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha