Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern tancarà tres mesos el CIE de Sapadors per a fer reformes

Concentració pel tancament del CIE de Sapadors.

Lucas Marco

Valencia —

0

El Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors tancarà durant tres mesos per a dur a terme reformes en les instal·lacions, segons han confirmat a aquest diari fonts de la delegació del Govern. Les obres formen part del pla que va anunciar el gener passat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per a una “reforma integral” dels polèmics centres d'internament i es duran a terme entre gener i març del 2020.

La reforma del CIE de Sapadors, segons fonts policials, inclourà nous banys en els mòduls, una caseta per als agents encarregats de la vigilància del recinte i obrirà un accés directe des dels mòduls fins a les zones d'oci i al menjador. Marlaska va reconéixer que amb aquestes obres “s'atenen les observacions dels jutges de control i resta d'organitzacions nacionals i internacionals que assenyalaven que aquests centres no reuneixen les condicions idònies”.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de València, encarregat del control del CIE de Sapadors, obliga en una dura resolució després de la mort del jove marroquí Marouane Abouobaida en una cel·la d'aïllament al fet que “l'autoritat governativa de la qual depén” el recinte “procedisca a una anàlisi de les instal·lacions” i a “practicar les actuacions que considere necessàries per a tractar d'impedir en la mesura que siga possible” els intents de suïcidi dels immigrants reclosos. El dictamen del jutge, revelat per eldiario.es, recorda que la majoria d'intents de suïcidi en el CIE de Sapadors han sigut per penjament.

La secretària autonòmica de Sanitat, Isaura Navarro, va concertar una visita el passat 1 d'agost amb els responsables del CIE per a comprovar les condicions d'assistències sanitària del recinte però, poques hores abans de l'hora acordada, va ser anul·lada. Alberto Ibáñez, secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat de la Conselleria de Mónica Oltra, tampoc ha pogut accedir a Sapadors, una petició que no ha sigut atesa des de fa un mes.

Etiquetas
stats