eldiario.es

Menú

La comissió del cas Taula es reprén amb la negativa a declarar de tres exassessors més del PP

Només 3 dels 30 citats s’hi han presentat obligats per la condició de funcionaris

Tant M. Dolores Cubells, com Julio Aguado i Alfredo Pascual s’han acollit al dret de no declarar

- PUBLICIDAD -
Un instante de la reunión de la comisión de investigación por el caso Taula en el ayuntamiento de Valencia

Un instant de la reunió de la comissió d’investigació pel cas Taula a l’Ajuntament de València

La comissió d’investigació creada a l’Ajuntament de València per a aclarir el presumpte blanqueig de 50.000 euros pel grup municipal del PP abans de les passades eleccions locals, i també la presumpta martingala d’adjudicacions a canvi de mossegades, s’ha représ hui dimarts, després de l’aturada estiuenca, de la mateixa manera que va acabar abans de l’agost: sense declaracions que aporten llum al cas Taula.

Així, dels 30 exregidors i exassessors citats a declarar, tan sols s’hi han presentat María Dolores Cubells, Julio Aguado i Alfredo Pascual (exassessors del grup popular).

No obstant això, tots s’han acollit al dret de no declarar argumentant que tots els grups municipals tenen accés a les compareixences que van fer a la seu judicial.

En aquest sentit, la portaveu del PSPV, Sandra Gómez, els ha recordat que en el seu informe final no podran usar aquestes declaracions, només les que es facen en el marc de la comissió municipal, fet que ha negat el portaveu del PP, Eusebio Monzó.

La sessió d’aquest dimarts ha començat amb la confirmació de la personació de l’Ajuntament en el cas de les presumptes adjudicacions irregulars.

La comissió d’investigació es reprén en un moment en què el Suprem està a punt de pronunciar-se sobre la investigació a Rita Barberá. Com ja ha informat eldiario.es, la imputació de l’exalcaldessa podria tenir lloc malgrat la condició d’aforada.

Aquesta comissió, formada per un representant de cada grup polític de l’Ajuntament (Ciutadans, PSPV, Compromís, València en Comú i PP), es va crear a proposta de Ciutadans amb el vot favorables de tots els partits, inclòs el PP.

No obstant això, malgrat el suport explícit dels populars al procés, la realitat és que des del primer moment s’han mostrat poc inclinats a col·laborar en les compareixences, ja que només els funcionaris i el personal eventual estan obligats a personar-s’hi.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha