Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC està disposada a entrar en un govern d'unitat per a “blindar” la consulta

Junqueras (ERC) dice que CiU convocará la consulta pero rechaza entrar en el Govern "por si acaso"

Europa Press

Barcelona —

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dilluns que està disposat a formar un govern d'unitat si és necessari per assegurar la celebració de la consulta el 9 de novembre. “Si per blindar la celebració d'aquest referèndum, si per blindar el compliment d'aquest acord, el president creu que ens necessita a tots, que ens truqui, i nosaltres anirem a ajudar, perquè per a nosaltres el 9-N és molt important”, ha manifestat Junqueras en una entrevista a 8TV. “Si el Govern actual creu que un govern d'unitat ajudaria a celebrar el 9-N, clar que sí, la nostra voluntat i la nostra prioritat és que els ciutadans de Catalunya puguin decidir”, ha afegit.

Davant les declaracions d'alguns dirigents de CiU, que han assegurat recentment que no vulneraran les directrius del Tribunal Constitucional -anticipant una eventual prohibició de la consulta-, Junqueras ha recordat que cal complir l'acord del 12 de desembre. “L'únic que demanem és que tots complim amb el que ens hem compromès a fer; i tots sabien que l'Estat espanyol no ens ho regalaria”, ha afirmat el líder d'ERC, per afegir que caldrà “defensar” la consulta malgrat els vetos.

Junqueras també ha estat preguntat sobre el cas Pujol, a qui aquest matí es demanarà que comparegui. ERC ha enviat un ultimàtum en assegurar que si l'expresident no dóna la cara aquesta setmana proposaran una comissió d'investigació del frau fiscal. I sobre l'afectació de l'escàndol al procés sobiranista, ha apuntat: “Com ens ha d'influir negativament? De cap manera. En tot cas demostra les insuficiències terribles del règim autonomista”.

Etiquetas
stats