Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Manifestació massiva a Tarragona contra la violència masclista i els assassinats de dones

Vista des de l'escenari de la manifestació feminista a Tarragona

elDiario.es Catalunya

Un nombrós grup d'organitzacions feministes i socials s'han manifestat a Tarragona per rebutjar la violència masclista. A la marxa hi han participat, segons diverses fonts, més de 2.000 persones.

Segons l'entitat 5N, coordinadora de la iniciativa a Tarragona la iniciativa té com a objectiu fer visible als carrers una violència que es viu, sobretot, en la intimitat.

Els participants a la demostració, en la seva majoria vestits de color lila , el color que representa la lluita feminista, han recorregut la Rambla Nova tot i la pluja que feia el migdia de dissabte.

La portaveu de Novembre Feminista, Montse Benito, ha indicat que “institucions i governs no han pres mesures prou contundents per abordar aquestes violències” i que, malgrat que hi ha “lleis molt elaborades”, no hi ha partides pressupostàries que en permetin el desplegament legal. També denuncien la violència sexual que pateixen les dones i nenes refugiades o que les agressions masclistes vulneren els drets humans de més de la meitat de la població.

Aquest any, a l'estat espanyol, s'han produït 86 assassinats de dones per violència masclista: “és només la punta de l'iceberg”, afegeixen.

Els crits més repetits a la manifestació han estat “visca, visca, visca, la lluita feminista”, “sense les dones no hi ha revolució”, “avortament lliure i gratuït” i “cremarem la Conferència Episcopal per masclista i patriarcal”. Al balcó del Mediterrani s’ha viscut un dels moments culminants: la construcció d’un pilar de 4 fet per dones.

La crida per a la manifestació ha aplegat grups feministes, col·lectius socials i sindicals de Catalunya, el País Valencià i també d'Andorra. Precisament un col·lectiu d'aquell país ha denunciat que a l'Estat pirinenc l'avortament està absolutament prohibit.

El manifest, llegit de forma coral per representants de tot el territori, ha exigit entra altres assumptes una més gran implicació de les institucions en prevenir i eradicar la violència masclista.

Etiquetas
stats