Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Sareb cedirà a la Generalitat els 40 pisos ocupats per la PAH a Sabadell

El bloc de la Sareb ocupat per la PAH Sabadell / ENRIC CATALÀ

João França

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sabadell celebra avui una victòria que consideren sense precedents. El bloc que van ocupar amb el programa d'Obra Social de la PAH a l'abril del 2013 per reallotjar 40 famílies que s'havien quedat sense habitatge serà cedit a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

El bloc és propietat de la Sareb –el conegut com a “banc dolent”– i finalment serà un dels primers cedits en un conveni signat entre l'entitat i la Generalitat. La PAH ha denunciat repetidament el fet que l'entitat, que és en un 45% propietat de l'Estat i que va adquirir actius d'entitats rescatades amb fons públics, no s'hagi de crear un parc públic d'habitatge. Ara, però, sembla disposada a posar en disposició de l'administració una part dels seus immobles i cedirà a la Generalitat fins a 600 habitatges, segons informa L'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

“És la primera vegada que un bloc ocupat per la via de la desobediència, amb l'Obra Social de la PAH, no acaba amb reallotjaments individuals sinó amb la cessió de tot el bloc, i això de per si ja és una victòria”, assegura Pau Llonch, de la PAH Sabadell. Els habitants de l'edifici ja van haver de fer front a una amenaça de desallotjament, però finalment la situació s'ha solucionat com desitjaven.

La millor opció per a les famílies

La PAH va tenir reunions a tres bandes amb l'Ajuntament de Sabadell i la Generalitat per tal de desencallar la situació i defensaven la cessió. “Els hi vam plantejar que per nosaltres aquest era el millor escenari, per no causar més dany de psicològic i més transtorns a les famílies”, explica Llonch. En alguns casos han passat per més d'un desallotjament.

Un cop ha estat confirmada la cessió del bloc, l'Agència de l'Habitatge efectuarà els tràmits necessaris per acreditar que les famílies que viuen a l'edifici compleixen els requisits per a ser beneficiaris, i així regularitzar la seva situació mitjançant un contracte de lloguer. Des de la PAH expliquen que les 40 famílies que hi viuen compleixen els criteris d'exclusió social per ser reallotjades en pisos de protecció i totes elles tenen la seva situació degudament acreditada.

La plataforma recorda que el criteri que reclamen per al lloguer social és que no superi el llindar del 30% dels ingressos. És per això que confien en que les famílies que no tenen cap ingrés no hagin de pagar lloguer mentre es trobin en aquesta situació.

Etiquetas
stats