Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Bosch i Junqueras veuen en el 24-M les primeres eleccions constituents

ERC aspira a liderar més consensos i veu el 24M com eleccions constituents

elDiario.es Catalunya

L'alcaldable d'ERC per Barcelona, Alfred Bosch, ha afirmat avui que el seu partit “és el que pot liderar més consensos” a la capital catalana “sense renunciar a les conviccions” d'aconseguir una república catalana, de manera que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, veu en el 24-M “eleccions constituents”.

En l'acte d'inici de campanya d'ERC, realitzat a l'antiga fàbrica tèxtil Fabra i Coats del barri barceloní de Sant Andreu davant unes 200 persones, Bosch ha reivindicat l'ètica política, la netedat “perquè governar bé significa no robar”, la llibertat, i la capitalitat d'un nou Estat independent.

Segons l'alcaldable d'ERC, “som els que podem liderar els consensos més amplis, que és el que reclamen els ciutadans, perquè aquests últims no ens demanen que ens barallem sinó que ens posem d'acord sense renunciar a les conviccions” de cada partit.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que Catalunya “és capaç de fer grans passos endavant sintetitzant cultures diverses”, perquè “malgrat haver arribat amb vaixells diferents tots estem en la mateixa barca i ens juguem el futur conjuntament, amb independència de la llengua que parlem, o de si treballem o estem a l'atur”.

“Volem transformar aquesta barca i per a això hem d'unir forces ja que tots patim coses com els oligopolis o la manca de finançament”, ha afegit Junqueras abans de recalcar que “ens juguem la partida al vot, ja que les eleccions del 24M són unes eleccions constituents ja que un dels poders fonamentals de la futura república catalana és el municipal”.

L'acte ha estat presentat pel periodista i crític cinematogràfic Àlex Gorina i en el transcurs del mateix ha estat estrenat el lema d'aquesta campanya “La Barcelona del Sí”.

Entre el públic assistent, es trobava el jutge Santiago Vidal, així com dirigents de les formacions socialistes que es presenten en coalició amb ERC: Moviment d'Esquerres (MES), Avancem i Socialisme, Catalunya i Llibertat.

Etiquetas
stats