Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els partits davant del “no” de la CUP a Mas: De la crispació de la dreta a la solidaritat de CSQP

Rabell rebutja a Mas i demana un Govern per "rescatar" a la ciutadania

elDiario.es Catalunya / Agències

Barcelona —

El líder d'ERC, Oriol Junqueras (JxSí), ha afirmat, després del rebuig de la CUP a investir com a president de la Generalitat a Artur Mas: “Mai ens rendirem. Seguim!”.

“Mai ens cansarem, mai abandonarem, mai ens rendirem”, ha dit aquest diumenge a través del seu compte de Twitter. A aquestes paraules ha afegit: “No ho hem fet mai. I mai ho farem. Seguim!”.

Per la seva banda, la diputada catalana i vicesecretària general d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha considerat avui que després que la CUP hagi decidit no investir Artur Mas “les eleccions són el mal menor” i que ha arribat el moment “de passar pàgina” a Catalunya.

Segons ha dit, si finalment hi ha eleccions al març, “no haurien de ser vistes com la segona volta d'un suposat plebiscit, sinó com l'oportunitat de deixar enrere un escenari d'inestabilitat i ingovernabilitat a Catalunya”, ha declarat Levy a Efe. Per a la dirigent popular, avui el president de la Generalitat en funcions “ha estat deslegitimat per tornar-se a presentar, perquè el 27S va posar fi al capítol d'Artur Mas”.

Respecte de la CUP, ha assenyalat que ha estat coherent amb el que va dir durant la campanya electoral, “ha estat presonera del seu posicionament”, ha rematat. Levy ha destacat que tot el que ha passat als últims mesos a Catalunya “faria gràcia si no fos perquè s'ha fet un ridícul monumental, una situació que els catalans no ens mereixem”.

Levy també ha avançat que el seu partit es presentarà a les pròximes eleccions amb Xavier García Albiol de candidat i com “un referent en contra de la independència i, alhora, contra una possible aliança entre el PSC i Podem”.

Catalunya Sí que es Pot es solidaritza amb la CUP i reclama el referèndum

Catalunya Sí que es Pot es solidaritza amb la CUP i reclama el referèndumEl president del grup parlamentari de Catalunya Sí que és Pot, Lluís Rabell, on conflueixen Podem amb ICV-EUiA, ha dit avui que la CUP “ha mantingut la paraula donada”, en referència al resultat de la votació que s’ha fet avui a Barcelona. “Cal formar una majoria de progrés que faci possible el rescat ciutadà, un procés constituent i la celebració d'un referèndum”, ha dit Rabell que ha assegurat que la seva formació política està “preparada per a unes noves eleccions que han de servir per desbloquejar l'avanç social i nacional del nostre país”.

Ciutadans insta a superar el debat sobiranista

Ciutadans insta a superar el debat sobiranistaLa líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha dit aquest diumenge, després de la negativa de la CUP a investir Artur Mas president de la Generalitat, que s'ha de superar el debat sobiranista que divideix Catalunya: “Sortirem d'aquesta tots junts”. “Ja hem perdut prou temps, diners i oportunitats a Catalunya amb aquest debat que ens divideix”, ha dit a través del seu compte de Twitter.

EndFragment

Etiquetas
stats