Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les Trobades Populars per les que aposta CUP decidiran sobre la confluència amb Guanyem

Segona trobada popular municipalista, al centre cívic La Sedeta de Gràcia

Arturo Puente

Barcelona —

Les Trobades municipalistes Populars (TMP), l'espai assembleari pel qual va apostar CUP per marcar la seva posició sobre una possible confluència de cara a les municipals a Barcelona, va acordar aquest dissabte organitzar al costat de Guanyem al setembre unes jornades per debatre sobre el codi ètic de una eventual candidatura. Amb aquest nou acord les TMP donen un sí crític a la confluència amb Guanyem, una aposta que genera recels en sectors de l'esquerra independentista.

El codi ètic, i de passada la confluència amb ICV, és un dels assumptes que més preocupa a l'entorn de les CUP. La Trobada, a la qual han acudit prop de 300 persones, ha acordat que la candidatura a les municipals a què doni suport ha de marcar un contracte social que inclogui limitació de mandats i sous, a més de rendició pública de comptes dels representants. Per parlar sobre el codi ètic, les TMP han acceptat anar a unes jornades que promouran els actors cridats a confluir al setembre, d'on s'espera que surti la decisió final de les Trobades, un espai vincula les CUP tal com va acordar la formació independentista en la seva última assemblea municipal.

Les 300 persones assistents a les Trobades han elaborat una sèrie de punts sobre la candidatura a la qual donaran suport. Un dels més conflictius ha estat el punt 7, que finalment afirma que “la candidatura no inclourà a les persones responsables del model Marca Barcelona”. Per a alguns dels assistents, això descartaria ICV, tant en les llistes com en la confluència. Però per a altres, aquest punt es circumscriuria a la llista de la candidatura, i deixen oberta una possible confluència sempre que ICV faci autocrítica respecte al seu paper en el govern municipal per un període de 32 anys.

Tant fonts de Guanyem com de CUP coincideixen que la trobada celebrada aquest dissabte ha estat positiva. D'una banda, s'ha clarificat en el concret com ha de ser la candidatura que sorgeixi de les TPM i, de l'altra, s'ha decidit avançar cap a un debat programàtic obert per a la possible confluència amb Guanyem, una decisió per a la qual, reiteren, s'han de respectar els ritmes interns.

Les TPM consideren que la candidatura ha de ser una eina dels moviments populars de la ciutat, per al que és necessari crear mecanismes de participació i espais de decisió. Uns espais als quals, afirmen, la candidatura ha supeditar les decisions de pactes, aliances i acords.

Guanyem Barcelona ha rebut ja el sí a la confluència per part d'ICV i EUiA, mentre que a Podem el debat està marxa, encara que tot indica que seran favorables. Altres grups també han donat suport, com el Partit X. És a l'esquerra independentista propera a les CUP on la confluència amb Guanyem genera major debat. La formació havia impulsat la primera jornada de les Trobades municipalistes Populars en què es dicidió crear una candidatura de confluència que superés l'àmbit de les CUP. Guanyem es va presentar poc després fent una apel·lació tant a CUP com ICV i EUiA, entre d'altres actors, una confluència que no obstant això crea desacord en considerar les TMP que ICV és responsable del model de ciutat Marca Barcelona contra el qual combaten.

Etiquetas
stats