Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Meritxell Batet creu que el pacte del PSOE amb Ciudadanos està caducat

Batet veu caducat el pacte PSOE-C's

EFE

Barcelona —

La secretària d'Estudis i Programes del PSOE i aspirant a encapçalar la candidatura del PSC a les generals, Meritxell Batet, ha assegurat que el pacte amb Ciudadanos “caduca” aquest dilluns i, a partir d'aquest dimarts, el programa electoral “vàlid” és el socialista.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Batet ha defensat que l'acord signat amb Ciudadanoss “caduca avui, l'últim dia de legislatura”, per la qual cosa a partir de demà “el PSOE es presenta amb el seu programa electoral” amb la “voluntat de guanyar les eleccions”.

“El nostre programa és el vàlid a partir de demà”, ha esgrimit la dirigent, per a qui “l'acord amb Ciutadans va ser fruit d'un sentit de la responsabilitat, d'una manera d'entendre la política que ha arribat i de tenir capacitat de diàleg”.

Sobre les paraules del líder de Podemos, Pablo Iglesias, sobre que si guanya les eleccions demanarà al PSOE que estigui amb el seu partit en el govern “com un aliat”, Batet ha suggerit que “aquesta actitud hauria estat molt bona en les negociacions” , ja que d'Iglesias “esperava que tingués voluntat real d'arribar a un acord”, i ha afirmat que “en gran part” el problema ha estat el dirigent de Podemos.

La llista del PSC

Batet ha assegurat d'altra banda que afronta les primàries del PSC amb “ganes d'oferir un projecte il·lusionant” als catalans i, sobre la configuració de les llistes, ha descartat “un canvi radical, perquè no ho justifica ni el temps que ha passat ni els noms que hi ha”, tot i que el partit sí que haurà de “plantejar” aquesta qüestió “de manera col·lectiva” per fer “ a millor llista el 26J”.

Després de defensar que a la llista del passat 20D havia “noms molt valuosos, un d'ells José Zaragoza, que ha fet una feina immensa”, Batet ha descartat que la intenció de l'exsenador Carles Martí sigui presentar-se a primàries només per poder anar a la llista.

“No crec que sigui una qüestió personal o de col·locar-se ell. Està pensant en un projecte comú, creu molt en el PSC i el seu compromís és evident. A les primàries s'ha de parlar d'idees, programes i objectius, però no poden ser utilitzades per a aquestes qüestions, i estic segura que Martí pensa igual”, ha assenyalat.

La dirigent ha dit en tot cas que si Martí “decideix fer un pas enrere, serà molt benvingut i, si no, anirem a primàries, que és una oportunitat per construir un projecte més sòlid” per un PSC que el seu objectiu “no serà retenir, sinó treure millors resultats”.

Etiquetas
stats