Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puigdemont augura una venjança de l'Estat si Catalunya no aconsegueix independitzar-se

Carles Puigdemont amb Artur Mas i Francesc Homs

Agències / Catalunyaplural

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, avisa que l'Estat “està disposat a tot, sense límits, molt més enllà del que diu la seva pròpia Constitució” per frenar el procés. Si el procés sobiranista no culmina amb la independència, ha advertit Puigdemont, l'Estat també està disposat “a l'amenaça i a la venjança” en qüestions com “la llengua catalana o el model de convivència”.

Ho ha assegurat en un acte del PDECat a Barcelona amb el qual el partit ha donat el tret de sortida aquest dissabte a la campanya pel 'sí' en el referèndum. En l'acte s'ha homenatjat també als condemnats pel procés participatiu del 9-N: l'expresident de la Generalitat Artur Mas i els exconsellers Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau.

Les paraules de Puigdemont arriben l'endemà que la Fiscalia Superior de Catalunya hagi obert diligències per investigar si el Govern de Catalunya està realitzant preparatius del referèndum sobre la independència.

Inversions en infraestructures

Segons Puigdemont, l'Estat prefereix perjudicar els catalans abans d'intentar seduir-los com va intentar el Govern britànic amb els escocesos. “Han renunciat a convèncer-nos que bé ens podria anar si ens quedem a l'Estat espanyol”, ha dit i ha posat com a exemple les infraestructures que Catalunya necessita.

La declaració es produeix pocs dies abans que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, presideixi un acte a Barcelona on s'espera un anunci sobre inversions. Qui també s'ha referit a aquest anunci ha estat l'expresident de la Generalitat Artur Mas. Aquest s'ha mostrat recelós amb les promeses que pugui fer el Govern central sobre infraestructures i ha recordat que “ja han incomplert reiteradament les inversions que figuren a l'Estatut”. “Si no compleixen allò, com punyetes compliran unes paraules del president Rajoy la setmana vinent? No compliran res, home!”, ha proclamat l'expresident.

Etiquetas
stats