Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un jutge investiga una denúncia contra Santiago Vidal per revelació de secrets i delicte informàtic

L'exsenador Santiago Vidal

Oriol Solé Altimira

La Fiscalia podria deixar de pilotar la investigació del cas Vidal. Un jutge de Barcelona investiga una denúncia per revelació de secrets i delicte informàtic que un particular va presentar contra l'exsenador d'ERC, Santiago Vidal, per les conferències en que va mantenir que la Generalitat havia obtingut il·legalment dades fiscals dels catalans.

El titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona ha acordat admetre a tràmit la denúncia contra Vidal que un particular va presentar el divendres 27 de gener als jutjats de guàrdia de la capital catalana. La denúncia acusa Vidal, que va dimitir del seu càrrec de senador arran de la polèmica pel contingut de les seves conferències, d'un delicte informàtic i d'un altre de revelació de secrets.

La Fiscalia va apuntar que si les declaracions de Vidal eren certes podrien ser constitutives de diversos fets delictius, entre els quals assenyala el de descobriment i revelació de secrets, pel suposat apoderament il·lícit de dades reservades. Si l'objecte de les dues investigacions acaba sent el mateix, el ministeri públic s'hauria d'inhibir i deixar les diligències en mans del jutjat d'instrucció, a l'estar l'assumpte ja sota tutela judicial.

Les diligències del ministeri públic se centren a descobrir si la Generalitat va elaborar informes relatius a la ideologia dels jutges que exerceixen a Catalunya, com va apuntar en les seves conferències l'exsenador d'ERC. El jutjat ha demanat al Senat que certifiqui que Vidal ja no ocupa un escó a la Cambra Alta per assegurar-se que ja no és aforat davant el Suprem.

En una de les seves conferències, Vidal va presumir: “El Govern té totes les vostres dades fiscals. Això és legal? Doncs no. Està protegit per la Llei de Protecció de bases de dades del Govern espanyol. Però tontos no som”.

D'altra banda, el TSJC també està pendent de resoldre si admet a tràmit una querella que el partit VOX va presentar contra el president de la Generalitat Carles Puigdemont i els consellers Oriol Junqueras i Carles Mundó, arran de les manifestacions de l'exsenador. La Fiscalia va demanar que es desestimés per mantenir les regnes de la investigació.

stats