Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les ombres de la Fórmula 1 s'acosten a l'expresident Alberto Fabra

Francisco Camps als comandaments d’un Ferrari, amb Rita Barberá i Fernando Alonso

Toni Cuquerella

València —

La investigació sobre l'organització de la Fórmula 1 a València s'acosta als principals referentes de l'últim Consell del PP. Les ombres per la compra de l'empresa Valmor Sports, que suposadament organitzava la prova i que l'Executiu presidit per Alberto Fabra va comprar, tot carregant la Generalitat amb els deutes milionaris, fan que la Fiscalia Anticorrupció prepare la sol·licitud d'imputació de l'expresident i el seu vicepresident, José Ciscar.

Precisament qui va ser vicepresident de Francisco Camps en el Consell, Vicente Rambla, descarregà dimecres tota la idea d’organitzar un gran premi de Fórmula 1 a València en Camps mateix. Rambla, en la seua declaració com a testimoni sobre la investigació de l’organització de la cursa automobilística, assegurà que va ser un projecte “personal” de Camps (que sí que està investigat en el cas –figura que substitueix imputat–) i que també va ser més un projecte “polític”, per a reforçar la marca València, que econòmic, ja que es va començar sense haver de pagar “ni un euro de les arques públiques”, a costar uns 300 milions d’euros.

Rambla, segons s’explica en els periòdics El País i El Mundo, hauria admés que el Consell va assumir el pagament del cànon de les carreres (26 milions de dòlars per cada any, equivalent a uns 117 milions d’euros en total) després d’una reunió el 2009 amb Jorge Martínez ‘Aspar’, també investigat en el cas, i l’empresari Fernando Roig (hui president del Vila-real CF), propietaris de Valmor, l’empresa explotadora i que havia d’assumir els costos econòmics, però que el van informar que l’empresa no generava els diners previstos. Llavors, segons Rambla, la Presidència va decidir assumir el cànon per a celebrar la cursa i evitar la fallida.

Camps es queda cada vegada més sol en les responsabilitats de l’organització de la Fórmula 1 a València després d’aquestes declaracions de Vicente Rambla (imputat en Gürtel pel presumpte finançament irregular del PP de Camps, imputació de què l’expresident s’ha lliurat). Així doncs, cal recordar que el mes de gener passat, en sengles declaracions davant del jutge, Fernando Roig i José Luis Olivas (expresident de Bancaixa, també propietària de Valmor) van assegurar que van advertir el Consell de Camps que el gran premi era “inviable” a València des del primer any. No obstant això, es va continuar aquesta gestió i Camps fins i tot la va allargar més enllà del seu mandat, signant-ne una pròrroga urgent el dia abans de dimitir.

Anticorrupció estudia imputar Fabra

Anticorrupció estudia imputar FabraEn el mateix cas d’investigació de l’organització de la Fórmula 1 a València, la Fiscalia Anticorrupció preveu la possibilitat de sol·licitar a la jutgessa que s’investigue (impute) l’expresident Alberto Fabra (hui senador del PP) i el seu exvicepresident José Ciscar (hui diputat del PP en les Corts) per la compra de Valmor per la Generalitat.

La Generalitat presidida per Alberto Fabra va comprar per 99 cèntims l’empresa Valmor, i va així assumir també tots els seus deutes (entre els quals 34 milions a la Generalitat Valenciana mateixa), ja que això era el “mal menor”, segons l’exvicepresident Ciscar, perquè si no s’havia d’haver pagat una indemnització de 71 milions de dòlars a Bernie Ecclestone pel fet d’incomplir el compromís d’organització.

Etiquetas
stats