eldiario.es

9

Les ombres de la Fórmula 1 s'acosten a l'expresident Alberto Fabra

Vicente Rambla declara en el jutjat que la prova automobilística va ser un projecte “polític” i “personal” de Camps

El piloto español de Fórmula Uno, Fernando Alonso (i); el presidente de Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo (c); el piloto brasileño de Ferrari, Felipe Massa (d); el president de la Generalitat, Francisco Camps (abajo - d), y la alcaldesa de Valencia, Rita Barberá, saludan al público a bordo de un Ferrari California esta tarde en el Circuito Ricardo Tormo de Cheste (Valencia), durante las Finales Mundiales de Ferrari. EFE/Manuel Bruque.

Francisco Camps als comandaments d’un Ferrari, amb Rita Barberá i Fernando Alonso

La investigació sobre l'organització de la Fórmula 1 a València s'acosta als principals referentes de l'últim Consell del PP. Les ombres per la compra de l'empresa Valmor Sports, que suposadament organitzava la prova i que l'Executiu presidit per Alberto Fabra va comprar, tot carregant la Generalitat amb els deutes milionaris, fan que la Fiscalia Anticorrupció prepare la sol·licitud d'imputació de l'expresident i el seu vicepresident, José Ciscar.

Precisament qui va ser vicepresident de Francisco Camps en el Consell, Vicente Rambla, descarregà dimecres tota la idea d’organitzar un gran premi de Fórmula 1 a València en Camps mateix. Rambla, en la seua declaració com a testimoni sobre la investigació de l’organització de la cursa automobilística, assegurà que va ser un projecte “personal” de Camps (que sí que està investigat en el cas –figura que substitueix imputat–) i que també va ser més un projecte “polític”, per a reforçar la marca València, que econòmic, ja que es va començar sense haver de pagar “ni un euro de les arques públiques”, a costar uns 300 milions d’euros.

Rambla, segons s’explica en els periòdics El País i El Mundo, hauria admés que el Consell va assumir el pagament del cànon de les carreres (26 milions de dòlars per cada any, equivalent a uns 117 milions d’euros en total) després d’una reunió el 2009 amb Jorge Martínez ‘Aspar’, també investigat en el cas, i l’empresari Fernando Roig (hui president del Vila-real CF), propietaris de Valmor, l’empresa explotadora i que havia d’assumir els costos econòmics, però que el van informar que l’empresa no generava els diners previstos. Llavors, segons Rambla, la Presidència va decidir assumir el cànon per a celebrar la cursa i evitar la fallida.

Camps es queda cada vegada més sol en les responsabilitats de l’organització de la Fórmula 1 a València després d’aquestes declaracions de Vicente Rambla (imputat en Gürtel pel presumpte finançament irregular del PP de Camps, imputació de què l’expresident s’ha lliurat). Així doncs, cal recordar que el mes de gener passat, en sengles declaracions davant del jutge, Fernando Roig i José Luis Olivas (expresident de Bancaixa, també propietària de Valmor) van assegurar que van advertir el Consell de Camps que el gran premi era “inviable” a València des del primer any. No obstant això, es va continuar aquesta gestió i Camps fins i tot la va allargar més enllà del seu mandat, signant-ne una pròrroga urgent el dia abans de dimitir.

Anticorrupció estudia imputar Fabra

En el mateix cas d’investigació de l’organització de la Fórmula 1 a València, la Fiscalia Anticorrupció preveu la possibilitat de sol·licitar a la jutgessa que s’investigue (impute) l’expresident Alberto Fabra (hui senador del PP) i el seu exvicepresident José Ciscar (hui diputat del PP en les Corts) per la compra de Valmor per la Generalitat.

La Generalitat presidida per Alberto Fabra va comprar per 99 cèntims l’empresa Valmor, i va així assumir també tots els seus deutes (entre els quals 34 milions a la Generalitat Valenciana mateixa), ja que això era el “mal menor”, segons l’exvicepresident Ciscar, perquè si no s’havia d’haver pagat una indemnització de 71 milions de dòlars a Bernie Ecclestone pel fet d’incomplir el compromís d’organització.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha