eldiario.es

9

Ciutadans expulsa el seu regidor a Benissa per llevar-li l'alcaldia al PP

El partit taronja consuma l'advertiment a Isidor Mollà quan va decidir secundar la formació del nou govern de Reiniciem, PSPV i Compromís, i tanca l'expedient amb la seua expulsió

Isidor Mollà (a la derecha) saluda al nuevo alcalde Abel Cardona (Reiniciem Benissa) tras la sesión de investidura del 10 de enero.

Isidor Mollà (a la dreta) saluda el nou alcalde Abel Cardona (Reiniciem Benissa) després de la moció de censura.

Ciutadans ha consumat el seu advertiment i ha acabat fent efectiva l'expulsió del partit del que era el seu únic regidor en l'Ajuntament de Benissa, Isidor Mollà. El partit d'Albert Rivera es desprèn així del seu únic representant en la corporació benissera a causa que Mollà va propiciar al gener -sense consentiment de la formació- el canvi de govern en el municipi, tot retirant el seu suport al PP en la votació d'investidura de nou alcalde.

Després que dimitira poc abans l'alcalde Juan Bautista Roselló (PP), el 10 de gener la corporació es va reunir per a triar nou primer edil. Fins a aqueix moment, el PP havia pogut governar amb el suport d'Isidor Mollà. No obstant això, la renúncia de Roselló va ser el moment propici perquè es materialitzara el canvi de color en l'ajuntament, després de 18 anys de governs populars.

El regidor de Ciutadans va ser qui va fer possible el canvi i ho va argumentar durant la sessió d'investidura en la necessitat d'insuflar nous aires al consistori. Al mateix temps que denunciava haver patit en els dies previs "pressions inenarrables" del seu partit i del PP perquè rectificara la seua decisió. No ho va fer i, des de llavors, governen el municipi Reiniciem Benissa, PSPV i Compromís amb Abel Cardona, del primer dels partits, com a alcalde.

Ja en la mateixa sessió d'investidura del 10 de gener van fer acte de presència en el ple dos representants de la cúpula de Ciutadans en la Comunitat Valenciana. Acompanyats pel regidor de Dénia Sergio Benito; el secretari provincial de C's València, Jesús Gimeno, i el coordinador del partit per a les comarques de la Marina, César Martínez, van aprofitar la sessió plenària per a comunicar públicament la decisió d'obrir-li expedient a Mollà, que ara es tanca amb la seua expulsió.
C's també li reclama a Mollà que li lliure al partit l'acta de regidor. Com no sembla que tinga intenció de fer-ho, seguirà com a regidor, encara que ja no podrà representar el partit taronja i passarà a tenir la condició de trànsfuga i a incorporar-se com a regidor no adscrit.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha