Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Vicente Cotino va comprar i va vendre un iot en 7 mesos amb una societat radicada en el paradís fiscal de les Illes Caiman

Lion Share, el iot adquirit i revenut a una societat panamenya, amb banyera d’hidromassatge a la part superior.

elDiariocv

L’empresari valencià Vicente Cotino, que està entre els nou patrons que van reconéixer haver finançat il·legalment el PP de Francisco Camps, va comprar un iot per 6,3 milions durant la Copa de l’Amèrica de València a través d’una societat de les Illes Caiman, un conegut paradís fiscal, segons ha revelat LaSexta. El vaixell, de quasi 40 metres d’eslora, el va revendre una altra vegada a la mateixa empresa set mesos després per 4,9 milions d’euros. L’operació sembla un lloguer encobert, encara que es du a terme en un territori sense cap tributació.

Cotino, que va ser detingut fa poc amb Eduardo Zaplana en l’operació Erial per, presumptament, haver pagat 6,5 milions de comissió a l’exministre a canvi d’una adjudicació en el Pla Eòlic valencià, apareix en la documentació de l’empresa Sovereign Rental Corporation de les Illes Caiman propietària del iot quan es va fer la venda al març de 2007. La revenda posterior el 17 de desembre de 2007 la du a terme la firma Crocodile Marine Limited, també radicada en el paradís fiscal.

L’embarcació, anomenada Lion Share, de la qual es poden conéixer tots els detalls a través d’una simple cerca en la xarxa, disposa de terrasses en la coberta, un saló ampli i habitacions per a 11 hostes. El iot està rematat amb una banyera d’hidromassatge a la part superior.

Vicente Cotino també va ser condemnat amb l’expresident de Bancaixa José Luis Olivas per haver-li pagat una comissió. L’empresari és nebot del que va ser ex-director general de la policia amb José María Aznar i ex-president de les Corts, Juan Cotino.

Etiquetas
stats