Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Cs apuntala definitivament l'alcalde del PP d'Oriola sobre el qual pesava una moció de censura per cobrar sis anys sense anar a treballar

Emilio Bascuñana, alcalde d'Oriola

Emilio J. Salazar

Alacant —

0

Sense sorpreses. Ciutadans, el partit que en 2015 va atorgar al PP d'Oriola la majoria per a governar en coalició, ha tancat qualsevol possibilitat de desallotjar l'alcalde Emilio Bascuñana. I tot malgrat les revelacions d'aquest mitjà ratificades per la Conselleria de Sanitat, que ha obert un expedient informatiu al primer edil del PP per haver estat cobrant durant sis anys com a metge de la direcció territorial d'Alacant sense acudir a treballar.

La moció de censura registrada pels vuit edils del PSPV-PSOE en una notaria i a la qual es van sumar els dos regidors de Canviem Oriola el passat 10 de juliol no serà registrada en el ple municipal. El seu èxit depenia del respatler dels tres regidors de Ciutadans, els quals en cap moment han mostrat la seua predisposició a donar-li suport. Per aquest motiu, els socialistes havien fixat com a termini màxim aquest dilluns, una vegada acabades les festes locals, perquè el partit d'Albert Rivera “reflexionara” sobre el seu no inicial.

No ha servit de res. “Tot segueix igual que al principi”, afirmaven fonts de la formació taronja a eldiario.es a la vesprada. Al matí, i quan encara quedava tot el dia per al partit que a Oriola dirigeix Juan Ignacio López Bas canviara la seua posició, la portaveu del grup socialista Carolina Gracia donava el seu braç a torçar: “lamentablement no es podrà registrar –la moció de censura- a l'Ajuntament d'Oriola”.

En roda de premsa, la socialista continuava insistint que “Bascuñana no es pot mantindre en l'alcaldia ni un minut més” al mateix temps que criticava la postura de Ciutadans. “En cap moment des que la vam proposar hi ha hagut converses ni tan sols per a conéixer en què consistia la proposta, ni ens han consultat. Tenien absolutament clar que no l'anaven a donar suport”, es lamentava.

“Han preferit Emilio Bascuñana abans que un govern alternatiu i que a més no es quedava només en una qüestió de valoracions polítiques; amb ell defensàvem l'honradesa i retornar l'estabilitat a l'alcaldia amb propostes realitzables en el que restava de mandat”, afegia.

Incongruències de Cs

“L'estabilitat” de l'equip de govern actual també ha sigut l'argument principal defensat per López Bas per a no donar el sí a socialistes i a la marca local d'Esquerra Unida i Podemos. “Crec que a deu mesos de les eleccions no ens podem permetre desestabilitzar Oriola”, esgrimia fa unes setmanes el portaveu de Cs.

Les declaracions del soci de govern del PP han estat marcades per la contradicció constant. Al principi, quan va esclatar la notícia, la marca taronja va dir: “davant el mínim dubte, l'alcalde hauria de donar totes les explicacions i fer un pas arrere”.

En dit comunicat, el portaveu de Cs va reclamar a la Conselleria de Sanitat “que es pronuncie sobre aquest assumpte i acredite en quina situació ha estat aquest senyor durant sis anys”. Quan l'administració autonòmica ho va fer –i de manera contundent- a principis de juliol, els tres edils d'aquest grup polític van afegir, com va recordar ahir el mateix Bas en la Cadena Ser que esperarien que “hi haguera una resolució judicial o fins i tot si escau una imputació penal”, afirmava, “però cal recordar que en aquest moment no hi ha absolutament res a part de l'inici d'un expedient administratiu”.

Així mateix, i per a evitar recolzar la moció de censura del PSOE, van anunciar l'endemà a la seua presentació que estarien disposats a protagonitzar la seua pròpia la principal condició de la qual “inexorable” per a desallotjar Bascuñana era que Bas fóra l'alcalde, ja que, afegia, el seu partit és “més pròxim a la sensibilitat política de la major part dels veïns”.

Etiquetas
stats