Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El fantasma de una repetición electoral sobrevuela la campaña catalana
Teresa Ribera: “Las llamadas leyes de concordia imponen la desmemoria”
OPINIÓN | Cuatro medidas para evitar el lawfare, por Juan Manuel Alcoceba Gil

Ontinyent eximirà de la taxa de cementeri als afusellats del franquisme que es traslladen a la ciutat

Jorge Rodríguez, junt amb familiars d'afusellats del franquisme, al cementeri de Paterna

Toni Cuquerella

0

L’Ajuntament d’Ontinyent eximirà del pagament de la taxa del cementeri als afusellats durant la guerra civil o el franquisme que es traslladen a la ciutat. En concret, el proper ple municipal abordarà la modificació dels articles 5, 6 i 11 de l’Ordenança Fiscal Reguladora dels serveis propis del cementeri municipal, al marc de la revisió que va a fer-se de les ordenances fiscals per a l’exercici de 2019.

El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, explicava que amb les modificacions d’ordenances “allò que venim buscant des del Govern d’Ontinyent és una potenciació de l’activitat econòmica, però en aquest cas el canvi és per una qüestió de dignitat i concordança amb el treball que s’està fent en favor de la recuperació de la memòria democràtica”, assenyalava.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ontinyent, al marc d’aquesta línia d’acció, va impulsar la creació d’una Comissió de la Memòria Democràtica on estan representats tots els grups municipals, i comptant amb el treball de la qual s’ha vingut fent una tasca que ha inclòs la recuperació de dos refugis antiaeris i una aula-museu de la II República, l’impuls a l’edició de llibres i documentals, la col·locació d’un monòlit en record als ontinyentins que van estar al camp nazi de Mauthausen o l’exhumació de les 13 víctimes del franquisme que descansaran al monument memorial que ja presideix el recentment reformat pati central del Cementeri Municipal ontinyentí.

Etiquetas
stats