Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

28 milions d’euros per a crear ocupació entre parats de llarga durada i joves

Reunió entre els titulars de les administracions valencianes per signar el pla d'ocupació

Laura Martínez

Les administracions valencianes s’uneixen per crear un pla d’ocupació destinat a parats de llarga durada i joves a través d’ocupació als ajuntaments. És el resultat de les negociacions entre la Conselleria d’Economia, les tres diputacions provincials i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), que han signat aquest dimarts un protocol amb el president de la Generalitat al Palau.

Al pla es destinaran 28 milions d’euros; 23 procedents de la Generalitat i 4,9 de les corporacions provincials, per crear ocupació en serveis a la ciutadania en l’Administració local. Els contractes tindran una durada mínima de tres mesos en cas dels parats de llarga durada –els que estiguen sense faena més de dos anys– mentre que en cas dels joves, que faran pràctiques, serà de sis mesos. Ambdós rebran el salari mínim interprofessional i faran una jornada de 30 hores setmanals. El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha puntualitzat que, en el cas que no es cobrira tota la demanda de llocs de treball, es podria “repescar” algun contracte i ampliar-ne la duració.

“El problema fonamental és la desocupació i el que provoca, la fractura social”, ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig. Per això, el programa està destinat a dos dels sectors amb què s’encrueleix la desocupació: els joves, que no poden iniciar la seua trajectòria laboral, i els parats de llarga durada, amb dificultats greus per a reincorporar-se al mercat laboral.

Puig assumeix que l’ocupació en el sector públic per si mateixa no pot reactivar l’economia i que “cal arribar al sector privat, generant confiança per a les inversions”. Per això, el Consell advoca perquè la Comunitat siga un territori amable i atractiu per a la inversió, “sense descuidar els salaris”, que en el territori valencià són inferiors a la mitjana espanyola.

Segons han recalcat els titulars de les corporacions, a pesar de les discrepàncies, “en les coses importants sabem tenir altura de mires i no fallem als ciutadans”. L’aportació suposa “una injecció en vena” per als ajuntaments, segons el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

Etiquetas
stats