Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Errejón espera “heretar” Espanya en dues setmanes, perquè Units Podem “no té sostre”

Íñigo Errejón intervé en el míting d’A la Valenciana al poliesportiu del Cabanyal, València

Miguel Giménez

València —

Amb xafogor i davant d’unes 2.000 persones, el número tres al Congrés d’Units Podem per Madrid, Íñigo Errejón, ha protagonitzat aquest diumenge un acte de campanya d’A la Valenciana al poliesportiu del Cabanyal (València), on ha estat acompanyat per la vicepresidenta valenciana i líder de Compromís, Mónica Oltra. El número dos de Podem s’ha referit als sondejos que, com el del CIS, confirmen el sorpasso al PSOE i situen la coalició d’Iglesias i Garzón com a segona força el 26J darrere del PP: “Nosaltres no hem tocat sostre”, i ha insistit que “ens queden dues setmanes per a heretar aquest país i tenim pressa per fer-ho”.

Errejón, que també ha llançat un missatge als votants del PSOE: “Nosaltres no som l’adversari, ho és Mariano Rajoy”, ha estat acompanyat, a més d’Oltra, pel secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique; el responsable de Relacions Internacionals de Podem, Pablo Bustinduy; l’eurodiputada i portaveu dels Verds, Ska Keller; i els candidats valencians al Congrés, Joan Baldoví (Compromís), Àngela Ballester (Podem) i Ricardo Sixto (EUPV); el secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel; i l’alcalde de València, Joan Ribó. Errejón, que com sol ser habitual quan visita València ha alternat en la seua intervenció l’ús del valencià i el castellà, ha fet insistència en el fet que la “pista” del que passarà en els comicis del pròxim dia 26 es pot conéixer veient de quina banda estan els insults, la por i la resignació“ i ”on estan els poliesportius i les places plenes de gent, de somriures i d’il·lusió“. ”Aquesta és la verdadera enquesta“, ha destacat, alhora que explicava que a Mariano Rajoy li queda per rebre una carta, ”la d’acomiadament i sense indemnització“.

“Presidenta, presidenta”

Mónica Oltra, que ha estat rebuda al crit de “presidenta, presidenta”, ha insistit que el pròxim dia 26 els valencians i els espanyols han d’escollir “entre els que tenen interessos a Panamà i comptes a Suïssa i la gent del poble”, i ha reivindicat “somriures contra la por, omplim les urnes de somriures”. També ha defensat la gestió del Consell del Botànic com a exemple d’un govern de canvi: “Vam dir que no a les exigències de Montoro i el nostre ajust va ser deixar de robar, a més d’eliminar copagaments i recuperar la sanitat universal”.

Joan Baldoví, un dels més aclamats pels assistents, s’ha referit al discurs tan gastat del Partit Popular de la por, “no vénen els radicals i extremistes, ja estan ací des de fa quatre anys i mig (en referència al govern de Mariano Rajoy) podrits de corrupció”, alhora que també es referia als més de 100.000 votants d’Esquerra Unida que fa sis mesos es van quedar sense representació, “aqueixes paperetes que es van perdre el desembre, ara entraran totes”.

“Els que no roben”

Recitant noms de casos de corrupció valencians. Així ha començat el seu discurs Pablo Echenique, el qual s’ha referit fins a una quinzena de trames, “amb més de 150 imputats i més de 15.000 milions d’euros robats als valencians”. “De casos aïllats, res de res, era un pantà”, ha sentenciat el responsable de Relacions Institucionals de Podem. A més, també s’ha dirigit als que els etiqueten de comunistes o socialdemòcrates, “si tantes ganes tenen d’etiquetar-nos, que ens diguen simplement els que no roben”.

L’acte ha començat amb les intervencions de Joan Ribó, que ha reivindicat a Madrid un govern “a la valenciana” i Montiel, el qual ha recordat que fa un any i un dia que es constituïen les Corts “del canvi” que van donar pas al Consell del Botànic. Els assistents han corejat durant tot l’acte càntics com: “A la Valenciana”, “Sí que es pot”, “Europa a la valenciana”, “Units Podem” o “Guanyarem el Partit Popular”.

Etiquetas
stats