Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Partit Popular obri expedient a Rita Barberá

L'exalcaldesa Rita Barberá durant la seua compareixença davant dels mitjans de comunicació

Gonzalo Cortizo

Madrid —

El Partit Popular ha decidit deixar de protegir Rita Barberá i moure fitxa per marcar distància amb l’exalcaldessa de València. Génova ha ordenat l’obertura d’un expedient informatiu contra Barberá i tots els càrrecs vinculats al sumari que ja no està sotmés a secret judicial. La veterana dirigent ha estat advertida per la direcció de la formació de l’obertura de l’expedient tot just unes hores després d’haver protagonitzat una roda de premsa per assegurar que “ningú” en el seu partit li havia demanat que fera un pas arrere.

L’exalcaldessa de València perd la protecció de Rajoy, encabotat els últims mesos a mantenir la cautela i fer crides a la presumpció d’innocència. El PP decideix ara investigar a qui està en possessió el carnet número tres del partit, sense que hi haja pel mig cap imputació per part del jutge.

Aquest dimarts Barberá ha anunciat la intenció de col·laborar amb la justícia i acceptar l’oferiment del jutge de prestar declaració voluntària a pesar de poder evitar-la per la seua condició d’aforada. En el PP valoren el gest, però no estan disposats a continuar perdent suports per un escàndol que els colpeja diàriament.

Fernando Martínez-Maillo ha estat l’encarregat de comunicar la decisió adoptada. El vicesecretari del PP ho ha fet des dels corredors del Congrés, minuts abans que s’encetara el debat per a impulsar la creació d’una comissió parlamentària que analitze el fenomen de la corrupció política.

El PP ha pres la decisió després de llegir amb atenció els 1.000 folis d’un sumari que ja no està protegit pel secret judicial. “L’expedient afecta molta gent que forma part d’aqueix procediment judicial, no sols Rita Barberá”, ha declarat Maillo als corredors del Congrés dels Diputats. El PP calcula que el nombre d’afectats podria elevar-se per damunt del mig centenar i aposta per iniciar les declaracions de l’instructor amb els implicats immediatament.

La decisió de la direcció del PP suposa una estratègia de defensa davant de la possibilitat que el Suprem decidisca obrir una causa contra Barberá. Si s’esdevé aqueixa situació, a Rajoy podria agafar-lo enmig de la campanya electoral. És el que Génova ha volgut evitar, fent servir com a excusa l’alçament del secret sobre el sumari.

Etiquetas
stats