Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sanitat es planteja portar al fiscal l'expedient que conclou que l'alcalde d'Oriola va cobrar sense acudir al seu treball d'assessor

Teodoro García Egea amb Emilio Bascuñana

Sergi Pitarch

València —

0

La Conselleria de Sanitat es planteja portar a la Fiscalia Anticorrupció l'expedient que va obrir a l'alcalde d'Oriola, Emilio Bascuñana, per estar sis anys sense acudir al seu lloc d'assessor en la direcció territorial d'Alacant al qual estava adscrit de manera funcional entre 2007 i 2013. La investigació interna, que va comptar amb la declaració del propi Bascuñana, conclou que el polític del PP no va tramitar ni un expedient ni un informe en 6 anys com a assessor en el departament.

Malgrat les perquisicions de Sanitat i les revelacions sobre la vida laboral de Bascuñana, l'expedient sobre l'alcalde d'Oriola -metge de família de professió- es va tancar el mes de febrer passat “en haver prescrit administrativament” les irregularitats, han confirmat fonts del departament que dirigeix Ana Barceló a eldiario.es. Les mateixes fonts apunten que aqueixa finalització del procés administratiu no significa que penalment haja prescrit també.

Així, l'expedient administratiu ha sigut remés a la Direcció General d'Inspecció de la Conselleria de Sanitat que estudia ja si l'absència de Bascuñana al seu lloc de treball cobrant el sou íntegre podria ser constitutiu d'algun delicte. En cas que els funcionaris detectaren que poguera haver-hi algun tipus d'irregularitat penal i no haguera prescrit -la malversació són deu anys- remetran en breu l'expedient a la Fiscalia Anticorrupció. En cinc anys i quatre mesos, els ingressos per la seua adscripció a la direcció territorial van superar els 290.000 euros bruts.

Segons ha vingut contant eldiario.es, fins a tres informes interns de personal han conclòs que Bascuñana va ser un treballador 'zombi' de la direcció territorial d'Alacant quan va estar adscrit temporalment. No hi ha registres de les seues vacances o les seues baixes, no hi ha dades del seu pas per allí i ni tan sol si es va agafar les preceptives vacances. A més, malgrat estar sis anys renovant adscripcions funcionals, el polític del PP no va tramitar ni un expedient ni un informe entre els anys 2007 i 2013.

Recentment, Bascuñana ha defensat que va fer tasques d'assessor per a la direcció territorial i que es va reunir amb nombrosos càrrecs dels governs de l'època. A més, afig, a partir de 2010 va realitzar “consulta rotatòria” en diferents centres de salut del departament de salut d'Oriola “cobrint les consultes de companys sortints de guàrdia o de permís”. En aquest cas, sí que existeixen registres d'aquests treballs en l'expedient de Sanitat.

Un informe intern de Sanitat matisa aquests treballs com a metge de guàrdia malgrat l'adscripció funcional en la direcció territorial que li van permetre incrementar els seus emoluents. “No hi ha resultats d'atenció a pacients de 2007 a 2011, apareixent el primer registre el 24 de gener de 2012 fins al 20 d'abril de 2013”, conclou la investigació interna de la Conselleria de Sanitat.

Etiquetas
stats