eldiario.es

Menú

Ximo Puig parla amb Rajoy i li demana la condonació del deute valencià

El president valencià demana a l’espanyol més inversió i canvis en el finançament autonòmic “perquè la Comunitat Valenciana i Espanya isquen de la crisi sense deixar ningú en el camí”

- PUBLICIDAD -
Mariano Rajoy junto a Ximo Puig a las puertas del palacio de la Moncloa

Mariano Rajoy amb Ximo Puig a les portes del palau de La Moncloa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha parlat per telèfon amb el president del Govern, Mariano Rajoy, per “desitjar-li sort” i, especialment, sol·licitar-li solucions urgents per al problema valencià.

Puig, en la carta que ha enviat Rajoy en paral·lel a la seua conversa, sol·licita al president reelegit una millora urgent del finançament valencià i, en un pas més, un quitament quasi total del deute de la Generalitat, l’Administració més endeutada de l’Estat en termes relatius.

“Li avance que en la Conferència de Presidents plantejaré que l’Estat assumisca com a propi la major part del deute de les comunitats autònomes en línia amb el que està impulsant-se, per exemple, a Alemanya entre el Govern central i els landers [les regions alemanyes]”, diu Puig en la seua missiva.

Puig recorda el seu homòleg espanyol “l’infrafinançament (...) i la infrainversió que patim”. “El Consell de la Generalitat –continua Puig– no renunciarà en cap cas a reivindicar un tracte just que garantisca la igualtat entre tots els espanyols i la igualtat dels seus territoris”.

El president valencià, aprofitant l’anunci de Rajoy que convocaria una reunió de presidents autonòmics, agafa la paraula a Rajoy. “Impulsar [aqueixos] grans acords d’Estat que, coincidisc amb vosté, són imprescindibles com més prompte millor”, passen per canvis “perquè la Comunitat Valenciana i Espanya isquen de la crisi sense deixar ningú en el camí”.

Rajoy va rebre Puig a La Moncloa el novembre del 2015. El president valencià va eixir de Madrid amb el FLA i, únicament, bones paraules.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha