Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un jutge progressista per al TSJ

La seu del TSJ a València

Sergi Pitarch

València —

0

Les Corts Valencianes designaran aquest dijous a la terna de magistrats proposats al Consell General del Poder Judicial per a una plaça en la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Els diputats de l'esquerra de l'hemicicle, amb les seues tres propostes, pretenen introduir a algun progressista en l'organisme judicial.

Les Corts proposen -i així serà si aconsegueixen majoria absoluta- José Antonio Nuño de la Rosa, fiscal delegat d'incendis en l'Audiència Provincial de València; Clara Eugenia Bayarri García, magistrada de l'Audiència Nacional; i Vicente Torres, fiscal anticorrupció a València. D'ací, el Consell General del Poder Judicial triarà el representant que substituïrà Juan Climent, de l'ala progressista d'aquesta sala.

José Antonio Nuño de la Rosa va estar més de 17 anys al capdavant del cas Ivex, que investigava, en l'època de Zaplana, un contracte milionari -quasi sis milions de dòlars- amb Julio Iglesias perquè fóra ambaixador de la Comunitat Valenciana.

Clara Bayarri va ser la ponent que va demanar la recusació dels magistrats de l'Audiència Nacional Concepción Espejel i Enrique López com a membres del tribunal que havia de jutjar el cas Gürtel per la seua proximitat al Partit Popular. Bayarri va explicar que Espejel havia sigut votada al Senat pel grup parlamentari popular, en el qual es trobava Luis Bárcenas, jutjat en aqueixa causa.

El fiscal anticorrupció Vicente Torres està assignat a diverses causes d'exdirigents populars, com el cas Cooperació, que ha de jutjar-se la pròxima primavera, o el saqueig de la Fórmula 1.

Aqueixa sala del TSJCV s'encarrega dels casos de responsabilitat civil i penal que afecten el president de la Generalitat i membres del Govern Valencià i els diputats de les Corts Valencianes; és a dir, jutja als polítics aforats, entre altres qüestions. Segons el reglament, les Corts Valencianes proposen a un terç d'aquesta sala i després el CGPJ tria.

Etiquetas
stats