Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les mesures d’ajust que proposa Montoro “fan mal als ciutadans”

El conseller Vicent Soler saluda Cristóbal Montoro en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera

Agències

Madrid —

La Comunitat Valenciana, igual que altres CA, ha acudit al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) amb la determinació d’exigir al ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que ha d’afluixar l’objectiu de dèficit que se’ls imposa per a enguany del 0,3%, mitjançant un altre repartiment amb l’objectiu de l’Estat, que serà del 2,2%, i per a deixar clar que no pensen aplicar més ajustos de despesa, sobretot quan no compten amb un sistema de finançament nou.

Els responsables autonòmics han arribat molestos al CPFF, tant per les formes amb què Hisenda s’ha dirigit a ells aquests dies, amb l’enviament de cartes exigint mesures, com amb el fons, i amb la intenció d’expressar les seues queixes, que els hauria agradat expressar abans que el Ministeri decidira prendre mesures contra els excessos de dèficit del 2015. No es consideren culpables de l’excés de dèficit d’Espanya l’any passat i rebutgen que Montoro els assenyale.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha subratllat que les mesures que proposa el Ministeri “no fan mal als governs de les comunitats autònomes, fan mal als espanyols, a tots els ciutadans”. I s’ha mostrat molest que Montoro diga que les comunitats com la valenciana siguen “incomplidores” perquè ells han fet una reducció “de més del 18%” mentre que Montoro només ha fet una rebaixa del 3,5%.

Negociacions bilaterals

Negociacions bilateralsMontoro ha oferit a les comunitats autònomes negociacions bilaterals sobre les mesures que han de prendre enguany per a complir els objectius d’estabilitat pressupostària, a l’espera que Brussel·les accepte donar més temps a Espanya per a complir la senda.

El ministre no ha cedit a la petició de flexibilització en el dèficit que li reclamen les autonomies, però els ha traslladat que Espanya negocia amb Brussel·les una senda més relaxada de compliment. A més, davant de les crítiques al sistema de finançament, Cristóbal Montoro s’ha compromés a posar en marxa ja el grup d’experts per a la reforma.

Etiquetas
stats