Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El govern valencià subhasta els cotxes d'alta gamma de Zaplana i Camps

Un cotxe oficial d'alta gamma com els que subhasta la Generalitat.

elDiariocv

Els cotxes oficials d'alta gamma passaran a la història en el parc mòbil de la Generalitat Valenciana a partir del pròxim 11 de març. El govern valencià que presideix el socialista Ximo Puig subhastarà aqueix dia un total de sis vehicles, tres de classe A i tres de classe B. Els de classe A són un Audi A4 i un Audi A8 de 2005 i un Audi A6 de 2006. Els altres, tres Ford de classe B.

L'Audi A6 és el que ix a un preu de partida més alt, 10.000 euros; l'A8 ho fa per 5.000 euros i l'A4 per 4.000 euros. Al mateix temps, la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha informat que s'han enviat a convertir en ferralla altres dos A8, un d'ells blindat, el cost dels quals de reparació superava el de taxació del vehicle. Es tracta de cotxes oficials que van usar els expresidents Eduardo Zaplana i Francisco Camps, tots dos del PP.

Comprat en l'època de Zaplana, el vehicle blindat implicava una despesa de combustible en l'època de Camps que superava la de qualsevol camió de gran tonatge. Segons els comptes oficials, consumia 157 euros de gasoil al dia. Encara que va ser Zaplana qui va donar l'ordre d'adquirir-ho en 2001, Camps també el va usar en determinades ocasions. Va quedar aparcat des que aquest últim va dimitir a causa de l'escàndol del cas Gürtel. L'alcalde de València, Joan Ribó, també va traure a subhasta dos A8 blindats que l'Ajuntament de València heretats de l'època de Rita Barberá, i es va trobar amb dificultats per poder desfer-se'n.

El parc mòbil de la Generalitat Valenciana està format per un miler de vehicles, en la seua major part destinats a serveis sanitaris o d'emergències. Més de 70 estan destinats als membres del Consell i alts càrrecs. L'objectiu del Govern del Pacte del Botànic, format pel PSPV-PSOE i Compromís, és alleugerir aqueix parc pel que fa a cotxes oficials.

Etiquetas
stats