Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ERC estudiaria l'abstenció si Sánchez ofereix un referèndum però dubta que ho faci

Els líders d'ERC al Congrés Joan Tardà i Gabriel Rufián

EUROPA PRESS

Barcelona —

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha afirmat aquest dilluns que el seu partit debatria internament l'abstenció si el candidat a la Presidència del Govern, Pedro Sánchez, ofereix celebrar a Catalunya un referèndum sobre la independència en el termini d'un any.

“Si ofereixen el referèndum, ERC i tots els partits i entitats sobiranistes haurien de debatre l'oferta que pugui venir des de Madrid. Seria enterrar la intel·ligència que diguéssim que no volem debatre-ho”, ha afirmat en roda de premsa després de reunir-se la direcció del partit.

No obstant això, ha precisat que la seva formació dubte moltíssim que el líder del PSOE llanci aquesta proposta en la reunió que té prevista amb els republicans aquest dimarts, a la qual acudiran sense “cap expectativa” que arribi aquesta oferta.

“Sánchez hauria de tornar a néixer per assumir el dret a decidir. El conec i sé com pensa. És més regressiu [respecte a Catalunya] que el José Luis Rodríguez Zapatero de 2004”, ha conclòs, recordant que el rebuig al referèndum és unànime en el PSOE.

El líder d'ERC a la cambra baixa, Gabriel Rufián, també s'ha referit a aquest assumpte: “Crec que parlarem més de bàsquet que del procés d'autodeterminació. Si no volen tractar-lo, els escoltarem i, quan callin, explicarem el full de ruta de Catalunya”.

Etiquetas
stats