Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Interior no obrirà cap investigació per esclarir la detenció de Bertran Cazorla

El periodista (a la dreta), en sortir de la comissaria acompanyat del seu advocat.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

El departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya no intentarà esclarir els fets que van envoltar la detenció de Bertran Cazorla aquest dissabte, després que el periodista denunciés haver estat víctima d'agressions per part dels Mossos d'Esquadra. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha defensat que els agents van actuar “amb correcció” i “seguint els procediments que havien de seguir”, de manera que no obrirà cap investigació interna.

En declaracions a mitjans de comunicació ha descartat, repetidament, que la conselleria emprengui “cap mecanisme excepcional” per esclarir si els agents van colpejar el periodista a la comissaria de Nou de la Rambla, i a més ha afegit -sense concretar- que Cazorla ja havia tingut “algun tipus d'incident semblant” amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La versió d'Espadaler contrasta amb els fets denunciats pel periodista, que sosté que el van apallissar a la comissaria després d'identificar-lo al carrer perquè presenciava una actuació policial que ell considerava incorrecta. Els agents el van colpejar en primera instància i, quan ja el deixaven marxar -a ell i al seu company-, Cazorla va demanar el número d'identificació del policia que l'havia agredit, fet que va provocar que el reduïssin a terra i que el colpegessin entre uns quants Mossos. Després el van dur a l'hospital i, en acabat, als calabossos de la comissaria de les Corts, on va prestar declaració.

Malgrat que Cazorla va reiterar que l'havien detingut de manera “injustificada” i que l'havien agredit, una versió que va confirmar al setmanari La Directa el company amb el qual anava, els Mossos van emetre un comunicat en el qual asseguraven que havia estat el propi Cazorla -que anava “passat de voltes”- qui, després de la identificació, havia atacat el grup d'agents que hi havia a la comissaria amb un “joc de claus”.

Per la seva banda, Cazorla ja va anunciar dissabte que presentaria una denúncia per maltractaments i vexacions, i des del seu compte de Twitter va publicar un anàlisi urològic que mostrava com no havia pres alcohol ni substàncies psicotròpiques, per desmentir l'acusació dels Mossos de que anava “passat de voltes”.

Etiquetas
stats