Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El PP demana limitar les ajudes als immigrants que porten “poc temps” a Catalunya

La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho.

Benoît Cros

El Partit Popular de Catalunya vol negar l'accés dels immigrants nouvinguts a alguns ajuts socials i reservar-los a persones que justifiquin un cert període de temps empadronades a Catalunya. Així ho recull una moció que presentarà la formació liderada per Alícia Sánchez-Camacho al Parlament de Catalunya.

En el text, que conté diverses propostes per a la reforma de polítiques migratòries a Catalunya, el PP també insta el Govern català a aplicar el Reial Decret que exclou els immigrants indocumentats del accesso a la sanitat pública. El govern català havia decidit obrir de nou aquest servei públic a aquest col.lectiu, amb la condició de portar tres mesos empadronat per a l'accés a l'atenció primària i un any per a l'atenció especialitzada.

La idea de limitar l'accés a les ajudes socials no és nova en el Partit Popular. L'actual alcalde de Badalona, ​​Xavier García Albiol, va guanyar les eleccions d'aquest municipi barceloní amb un discurs similar i va prometre negar les ajudes socials “no bàsiques” ofertes per l'Ajuntament a persones que acaben d'instal.lar a la ciutat. Durant la campanya per a les eleccions autonòmiques del novembre passat, Alicia Sánchez-Camacho va exigir un mínim de 18 mesos d'empradonament per accedir a determinades prestacions socials. No obstant això, ni durant la campanya, ni en la moció que es presentarà pròximament s'han especificat quines prestacions estarien incloses en aquestes mesures.

El PP demana també que els municipis comuniquin a la policia la identitat d'aquelles persones indocumentades que estiguin empadronades en el seu territori. També reclama que la presentació d'un passaport o una targeta de residència sigui obligatòria per la inscripció en el padró municipal.

D'altra banda, la moció recull una proposta recurrent del PP, la de prohibir l'ús del burca al carrer i als espais públics. També vol prohibir l'ús del vel als centres educatius per part de les menors de 16 anys.

Finalment, un dels punts del text insta el Govern català a introduir el castellà com a llengua vehicular a les classes ofertes als immigrants nouvinguts.

Etiquetas
stats