Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Parlament recusarà el president del Constitucional i el magistrat González-Trevijano

El president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez dels Cobos, durant la inauguració de l'Observatori d'Estudis Jurídic-Laborals a Granada

elDiario.es Catalunya

El Parlament català aprovarà en les pròximes hores presentar un escrit de recusació contra el president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, i del magistrat Pedro José González-Trevijano perquè s'abstinguin d'intervenir en els recursos de la consulta del 9N.

Els portaveus dels grups parlamentaris de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP han signat aquest migdia una petició formal a la Mesa del Parlament perquè es reuneixi amb caràcter extraordinari i aprovi presentar l'escrit de recusació davant el TC, en qüestionar la imparcialitat de tots dos magistrats per la seva militància al PP o la seva afinitat ideològica amb aquest partit.

Recurs presentat

El Govern de la Generalitat ja ha presentat aquest dimecres dos recursos davant el Tribunal Constitucional contra la decisió del Govern d'impugnar la Llei de Consultes i la convocatòria del 9N. En ells demana a l'Alt Tribunal “l'aixecament immediat” de la suspensió cautelar de la Llei de Consultes i del decret de convocatòria.

L'executiu català --que ha fet públics els seus recursos aquest dimecres hores després de presentar-los al TC-- al·lega que el tribunal pot acordar l'aixecament immediat “atenent a la presumpció de legitimitat de les lleis i a la ponderació dels interessos perjudicats per la suspensió”.

Etiquetas
stats