eldiario.es

Menú

La lluita anticapitalista mostra la seva força en la manifestació alternativa del primer de maig a Barcelona

Prop de 4.000 persones, segons els Mossos, s'han reunit a la tarda al passeig Lluís Companys convocats per la Intersindical Alternativa i altres col\·lectius com Arran

La Intersindical ha desconvocat la marxa abans del final, després que un grup de manifestants hagi cremat contenidors i atacat una sucursal bancària. Altres blocs han continuat, el més nombrós el de l'esquerra independentista

Quatre persones han estat detingudes pels Mossos d'Esquadra en el transcurs de la manifestació alternativa

- PUBLICIDAD -
Manifestación anticapitalista del 1 de mayo en Barcelona / Enric Català

La manifestació anticapitalista al passeig de Lluís Companys / Enric Català

"No volem viure més com a esclaus", clamava una de les pancartes que els manifestants han portat durant la manifestació alternativa del primer de maig a Barcelona, una marxa que ja suposa una tradició en la jornada reivindicativa però que en els últims anys ve augmentat, paral·lela al descontent social. Convocades per organitzacions com IAC, CNT i COS, Arran o CUP, diversos milers de persones han acudit als voltants de l'Arc de Triomf i han partit en direcció a la Vila Olímpica.

La marxa, de nítid signe anticapitalista, ha comptat amb la participació de diferents lluites, entre elles un bloc feminista, un anarquista, un de migrants, a més de lluites sectorials, entre d'altres. Els col·lectius i sindicats combatius mostraven així un any més el seu poder de convocatòria i prenien la seva porció de protagonisme al marge dels sindicats majoritaris, que es manifestaven al matí.

Manifestación anticapitalista del 1 de mayo en Barcelona / Enric Català

El sindicat de treballadores de la llar / Enric Català

La protesta ha recorregut el passeig Lluís Companys de forma tranquil·la i ha rodejat la Ciutadella, que es trobava tancada per protegir el Parlament. Els primers incidents s'han produït quan un grup de manifestants encaputxats han atacat una immobiliària i una sucursal, a més de calar foc a uns contenidors a l'altura del passeig Picasso, que no han arribat a cremar. En aquest moment diversos fotògrafs han acudit per documentar l'escena i alguns manifestants s'han encarat amb un d'ells, al qual han acabat trencant la càmera.

Els mossos custodiaven el transcurs de la manifestació a distància, sense ficar-se encara. Després d'uns moments de calma, davant de la Delegació del Govern els incidents han anat a més. Allà un grup de persones ha llançat un còctel molotov contra una sucursal bancària i ha cremat diversos contenidors al crit de "qui sembra misèria recull la ràbia". El gruix de la manifestació s'ha apartat de la cortina de fum negre i ha continuat la seva marxa cap a Pla de Palau pel carril contrari. Una desena de furgons policials s'han acostat al lloc on ocorrien els incidents. Eren poc més de les vuit de la tarda ia l a capçalera de la manifestació li quedava un tros per arribar al seu destí, la Vila Olímpica, quan la megafonia dels Mossos ha avisat que la marxa havia estat desconvocada pels organitzadors i que en pocs minuts intervindrien els antiavalots.

Manifestación anticapitalista del 1 de mayo en Barcelona / Enric Català

Els manifestants esquiven el fum d'un contenidor cremat / Enric Català

Una part dels manifestants, minoritària, ha canviat el rumb i s'ha perdut entre els carrers del Born, on s'han donat alguns atacs aïllats contra el mobiliari urbà. Les majoria de les detencions s'han produït llavors, als carrers estrets entre Pla de Palau i el Fossar de les Moreres, que els Mossos han xifrat en quatre persones "detingudes per actes vandàlics". L'estratègia de dividir la marxa sol ser la més utilitzada per la policia catalana abans d'una intervenció amb càrregues, però en aquesta ocasió no n'hi ha hagut, almenys en la forma usual.

Malgrat que els mossos han seguit donant voltes amb els furgons de forma dissuasòria, el grup més important dels manifestants ha continuat pacíficament cap al Casino de Barcelona sense torçar el rumb. Un cop a la Vila Olímpica i poc abans de les nou, s'ha donat per conclosa la jornada amb la lectura d'un breu comunicat. "Seguirem en la lluita", han tancat.

Manifestación anticapitalista del 1 de mayo en Barcelona / Enric Català

La policia custodia un detingut / Enric Català


- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha